發新話題

COLT PYTHON

COLT PYTHON

[img][/img]
這是小弟支PYTHON.  Bright ss finish. DISCOUNTINUE 咗之後就好少再打,當時本想買支COLT GOLD CUP,但結果買咗呢支,都係小弟其中一支DREAM GUN.其次小弟當時只是學生,無太多錢買子彈,貪佢可以平的話射.38spl,要夠power時可打.357mag
[img][/img]
呢支槍有一個好奇怪的特色,就系原裝槍柄竟然是鬆的 ,結果要換上hogue grip.不過唔好看
[img][/img]
PYTHON 最大的特色就是當押下TRIGGER時cylinder是鎖緊的,所以cylinder同槍管的alignment可以更準,另外trigger,hammer等等都極為順滑,拉一下可立即感到與一般S&W的分別.完全不同.

回覆 2# 的帖子

請問你指當年是幾時?
小弟呢支是94買的,節約HK$6000.
你講得對,想買番粒花咗少少的鏍絲,搵咗好耐都搵唔到

回覆 13# 的帖子

請問香港d奄槍點奄法,燒死支槍管還是怎樣?是否永不超生?

引用:
原帖由 GunSL 於 30-5-2010 11:31 發表

人死不能服生!算啦師兄!其本上係唔能夠!但係世界上又無乜野係無可能!
真慘.
小弟較幸運,d槍唔洗奄,唔系就無晒人生樂趣

回覆 31# 的帖子

你講得無錯,其實小弟都重有支586,6吋管,打ppc都係只用支586,完全無用過支PYTHON.

回覆 33# 的帖子

小弟第一支手槍就係S&W586,'94年買的,當時節實港幣約2600.但唔係香港訂
請教一下,香港訂幾錢?

發新話題