發新話題

你餓唔餓?

tango 兄,你這些零食中,當時最便宜的應該係"三粒糖" 和 "紋身吹波膠", 當年沒太多零用錢,記得樽裝汽水是有 "按樽錢"的, 如果在街上拾獲汽水樽,便會立即拿去士多換這兩樣東西吃,很珍惜的, 很懷念那些情懷,年輕的師兄可能未聽過"按樽"。
引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 10:32 PM 發表

無優無慮既童年......除左玩具.....貼紙.....就只有哩D
小時候既零食
1774841774851774861774871774881774891774901774911774921774931774941774951774961774971774981774991 ...

在我的年代不是叫了結糖的,叫"連結糖",糖是長方形一塊的,裡面沒有花生,而且整塊糖一半是朱古力味,一半是云利拿味的。不知有沒有師兄吃過 ?
引用:
原帖由 hang2 於 30-10-2012 11:12 PM 發表
點解無了結糖

咸奶水更好 !!! 我也是喜歡咸的 !!! 哈哈哈哈哈哈 !!!!!
引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 31-10-2012 05:13 PM 發表

甜奶水

tango兄,記得 "得意妹" 隻歌嗎 ? ............得意妹,開麵檔,細佬呀婆大嬸都黎食,滋味好,滋味多,人人食得笑啊啊,得意得意再來一個 !!
引用:
原帖由 tango1997 於 1-11-2012 05:52 PM 發表
得意妹即食面。。。。。我淨係記得個包裝袋係红红地色

可能係香港第一代既即食麵!

哈哈哈哈哈哈 !! 連"蔡麗精" 這個老積妹你都記得,好野 !!!!!!!!!

quote]原帖由 tango1997 於 2-11-2012 07:37 AM 發表

當然記得 。。。。當年真係街知巷聞 。。。。無記錯係無線電視台生日之星“菜麗晶“唱 。。。。呢條妹子。。。。當年無線年年台慶刀的佢出泥唱歌表演助慶。。。。
[/quote]

這正是我說的連結糖,每條是一半朱古力味,一半云利拿味,各大士多均有代售 (當年) !!
引用:
原帖由 tango1997 於 2-11-2012 11:45 PM 發表

Tango哥 ....係咪呢隻

tango師兄,你的相片這麼新,是否市面上還有地方可買到這些兒時零食呢 ?
引用:
原帖由 tango1997 於 3-11-2012 07:22 PM 發表

師兄言重

師兄,這是否當年廣告内那沙灘女嫏講的説話 ?
引用:
原帖由 skylau 於 4-11-2012 10:47 PM 發表
我想飲6寶

我記得6宝廣告不只一個,其中有一個是有錢靚仔在酒店,另外有一個是泳衣女嫏大叫"我想飲6宝", 有冇師兄記得..........
引用:
原帖由 skylau 於 4-11-2012 10:47 PM 發表
我想飲6寶

tango 兄,哈哈哈哈哈哈哈...... 你差D笑死和 !!!
引用:
原帖由 tango1997 於 8-11-2012 07:10 AM 發表
師兄你講起禾又有啲印象。。。。當時成日諗條少爺仔係唔係大叫話。。。。[我要帶綠帽]

發新話題