發新話題

[星期制] Macross F討論帖

引用:
原帖由 ACYY 於 13-4-2008 19:12 發表

「有問題:新一代既主力機會係VF-25?咁VF-19 呢?」

我冇話佢依家係主力呀... 記得係Plus 時,好似話YF-19 被選做下一代既主力機架... 係Macross 7 時都有一隊小隊係用19 系既機體... 點解依家唔記晒D ...
已經入哂博物館?
就好似班老柴聽fire bomber咁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-4-2008 11:48 發表

神圖!!
令我諗起一條輝救林明美既一幕~

引用:
原帖由 Legionee 於 15-4-2008 01:54 發表

當年一條輝都上左個十零告鍾既速成班; 不過一出班就賜左架小隊長用既VF-1J用, 好似預定會升佢咁~
十零個鐘既速成係因為佢本身有操控飛機,所以只要教戰機既基礎就可以?
VF-1J係日本製造既VF-1A?
所以唔係預左佢升?

引用:
原帖由 zeta 於 19-4-2008 10:42 發表

香港咪一樣年年有香港小姐

下話有紅色的ヱャЭь⑦?①み
市長踩場
唔好比我批中,可能又會溝左人地既機師,仲跳埋槽

[quote]原帖由 zeta 於 15-5-2008 17:42 發表
問下老一輩

引用:
原帖由 101653 於 19-5-2008 19:04 發表
想問一問邊個有呢首歌...
超F的

インフィニティ

我連佢出左未都唔知
有首咁既歌?
邊集唱?

係wo~睇到la~
相信未咁快出.....掛
岩岩先出op,再出插入+ed,唔會咁快又出嘛?

已經搵到"試聽"啦

背景完全係macross 0!!!
仲有最後一幕係打殘左既vf-0個度!!!

引用:
原帖由 Legionee 於 28-6-2008 04:28 發表

唔會有姊妹艦----SDF-1 係從監察軍既炮艦改建, 而根據MACROSS Perfect Memory一書, SDF-2已經係同macross完全唔同既地球original 設計(嚮月面建造, 爛尾)

而第十三話既副題係"memory of GLOBAL", GLOBAL=就 ...
咁即係果個星球係地球?
睇到macross一幕我叫左出黎

性感飛行做左op!!

諗住大叔會死嘛...
也骷髏小隊隊長拎便當唔係傳統黎咩

四眼仔死左......好唔開心...

最後一集係macross串燒歌連播
轟到耳鳴
不過想知SMS大佬佢係唔係識林明美?
以前既MACROSS有出過場?
定係只係佢既FANS?

發新話題