發新話題

菲律賓槍手脅持事件

引用:
原帖由 mouselkm 於 23-8-2010 23:49 發表

的確,大搖大擺企係車門大多是開槍好機會,但我們只是在看影像,當時是否適合開槍,我想只有在場人仕才知,風向,濕度,狙擊系統的性能,加上狙擊手實戰心理壓力等也是重要因素
至於指揮官方面我也有所保留,我對此事也 ...
呢條片可以好清楚睇到,警察施放摧淚氣後槍手走到車頭吸氣才被狙擊。
一般而然特警狙擊手要收到指令才可以開槍的
http://www.youtube.com/watch?v=lT7K3_EX70Y

引用:
原帖由 laserman 於 24-8-2010 16:48 發表
各師兄,賓仔sniper重有大倍數鏡既bolt action rifle 在場架,翻屋企send上黎比你哋睇啦
好野播呢張相都找到
係條片到以經見過有狙擎手手持狙槍在馬路上跑

附件

24-8-2010 21:11

一個國家的警察幾九流, 若然有心救人質由頭到尾我係唔相信, 佢地由談判到攻堅會出現咁多錯誤和錯失機會。
一來菲國人一向仇視華人, 二來背後可能有些驚天大陰謀將會被槍手在外國謀體前套露出來。
槍手選擇在一個空礦而又知名度高的景點,就是要在國際上引起注意。地方空礦各國謀體監視著政府難做手腳, 但最後都係借刀殺人
回想起1972年德國慕尼克,德國政府對以色列人質處理手法會唔會係有心或無意,你們不坊想一想。
但今次事件不是一般恐佈分子脅持事件可能是驚天大秘爆發的預告篇,人質事件結束後總統三世一臉如釋重負的表情和笑臉,加強了這方面的說服力。

附件

26-8-2010 02:14

26-8-2010 02:19

又有道德佬係到作法, 好多時唔雖要上討論區,
乘係睇直播自己用常理都可以分析得到—些事件的概括,
唔好以為自己打得越多字就係有道理,
打過比喻計因式分解,都要估算代入那一個數字。
叫人唔好講停一停、諗一諗;想思想封殺呀! 草泥馬的。

引用:
原帖由 gd1893 於 27-8-2010 02:07 發表
道唔道德佬就見仁見智啦,
思想封殺? 我憑咩去封殺你? 亦都無咁既必要丫?
我更無叫過任何人唔好出聲。

我想指出既係,每個人都有權利去發表意見,
不過,係你發表意見既同時,會唔會對其他人有所影響呢?
就連 ...
你好熟呀係播2000年到現在你都三十歲人
香港人多年來天下太平冇戰亂,很少遇上槍殺場面,要怪自己唔好彩。係外國就經常發生, 這些意外冇什麼悲不悲。
這件事如果一開始人質被殺清,我就連睇都唔會睇,問題係菲國政府在行動上處理手法,簡直係草泥馬。要整新槍如要詳細寫會很長篇.

一般解救人質通常會有四名或以上的狙擊手以長方形為例:分派在建築物或交通工具的四個角落的方向部處。
而車頭正前方理應可用瞄準鏡清楚看得見槍手的,而槍手在第一輪槍殺過程後在場指揮有沒有示意狙擊手進行即時狙擊,為何等到槍手在四十多分鐘後才被擊中呢?

http://www.youtube.com/watch?v=I ... ure=player_embedded

報紙佬裡面條片有幾多乘係真,自己想

發新話題