發新話題

M4A1 for new comer

M4A1 for new comer

小弟得$4-5K budget,想平平地買枝M4返黎然後upgrade佢,主要係想打準同射程,想有~1.5J左右....

小弟心目中有三個選擇,請教有經驗師兄分享一下!

i) King Arms Colt M4A1

ii) A.P.S. M4 RIS Electric Blowback Rifle

iii) G&P M4 RAS

1) 邊枝口啤好d?A.P.S EBB會唔會好易壞?
2) 邊枝槍既改裝空間大d?定係一樣呢?
3) bolt lock 係咪即係冇彈果時會lock住射唔到?
4) 雖然大力 = 準、射程遠,不過請問1.5J打室外夠應付嗎?
5) 要打準既話,除左換精密管,仲要換咩?

真係唔好意思,一次問左咁多問題,先謝過各位師兄耐心回答!!!

引用:
原帖由 亞爾多 於 30-10-2010 22:47 發表
不如講講你想整到咩樣先

力方面呢...其實唔少場火力限制都係1.2J
小弟經驗有限,又唔熟行程...如有詞不達意,還請見諒!

其實我想:
1)有骨
2)有棍仔
3)有個紅/綠點鏡加倍數鏡(budget有限,當然係copy啦)

有冇師兄用過呢隻高扭齒,好唔好?有冇其它好介紹?

Modify Modular Gear Set Smooth for 7mm Ver. 2/3 ( Torque 21.6:1 )

如果配吉打高扭或者守X神高扭,邊隻好? ths a lot!!!

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 30-10-2010 23:00 發表
1) 邊枝口啤好d?A.P.S EBB會唔會好易壞? 比起其他兩枝易
2) 邊枝槍既改裝空間大d?定係一樣呢? GP KA 較大眾
3) bolt lock 係咪即係冇彈果時會lock住射唔到? APS唔係
4) 雖然大力唔 = 準、射程遠,不過請問1. ...
請問GP果枝有冇bolt lock架?thx!!!

引用:
其實有$4-5K budget,不如直上marui ebb......
師兄講得有道理,不過好似自己落手落腳整又幾過癮....

引用:
原帖由 Vindicator 於 30-10-2010 23:15 發表

咩都唔上手時最好咩都唔駛自己落手落腳整
你整唔到仲過癮
想問下呢枝野$4K埋唔埋到單?
玩佢係咪一定要用佢舊原裝電,?想用鋰電得唔得?
Tokyo Marui SOPMOD M4 Airsoft Blow Back AEG

引用:
原帖由 Vindicator 於 30-10-2010 23:31 發表

http://shop.ehobbyasia.com/aeg/t ... ndex.html?limit=all
師兄,佢個美金價好似同實際有出入,我試過買條槍帶,港紙價貴過佢網上美金價......

引用:
原帖由 Vindicator 於 30-10-2010 23:39 發表

用wgc啦
價錢*7.8*0.9=大約槍街價
當然自己親身格價最好....
thx! will go tmr!!!

其實如果用買馬老二既價錢,買枝king arms...然後再加補品,佢既表現會唔會好過枝次世代呢?

引用:
原帖由 蕉皮 於 30-10-2010 23:55 發表

新手仔咁多搞作只會麻煩到自己
i see..........

anyway, thx all c hing!!!

引用:
原帖由 dennislau1 於 31-10-2010 00:21 發表

Answer is NO.The performance comes from revised design, not from the material itself.
Price of EBB is 33xx.
thx c hing, i will go to see and try!

發新話題