發新話題

燈腳...

師兄去影夜景人像嗎???

唔知可唔可以帶我一齊去玩下見識下?

今日我都去左揾燈架.........但未去到形記,以經o係第ニ間用左$1500買腳架,之後同fd去左食反吹水,最尾都係冇買到,過兩日要再出去睇睇先

引用:
原帖由 Elf 於 16-12-2008 00:46 發表
龍哥你唔好嚇我啦... 我打game初哥個陣都已經當你係大佬架啦
你又咁多大炮...大三元+5D2... 小弟影人用400D+小小白
你用...PVS....
冇買5D2 了.........老婆話出面瓌景唔係咁好,唔好買咁貴的玩具..........
所以5D中間多左個零...................
不過...........................其實50D都夠玩,等半年5D2落左價先再想!!
講打game...小弟都重ok,但一講到影相,以前D功力唔知去哂邊了,加上數碼機又唔多識用,
現在影相同新手一樣,咩都要由頭學過哂........

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 16-12-2008 01:55 發表

龍哥,你入5d2都重有希望
唔好咁la......遲D你公司可能會買部比你呢!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 16-12-2008 01:55 發表

龍哥,你入5d2都重有希望
其實唔買5D II 其一係因為價錢太高
但重點係第一水有好多小問題,等廠方處理一下先.......
到第二第三水時買都未遲!

引用:
原帖由 四哥 於 16-12-2008 10:13 發表

我用 st-e2+580+430, 好神奇, 有時對到正又唔著, 諗住好遠好光又著.....個 st-e2最有用係變左對焦燈
咁驚???呢隻對焦燈要成千幾二千蚊???
我自己都有想過買 ST-E2 的,鐘意佢可用番ETTL II ,但睇完你個Post...............
開始有D心大心細,請問四哥,ET-E2的使用成功率高嗎??

引用:
原帖由 四哥 於 16-12-2008 14:09 發表

室內基本冇問題, 室外夜晚都ok gei, 日頭盡量近d (十尺左右) 可以接受
謝謝.....等我遲D買黎玩下先

引用:
原帖由 Elf 於 16-12-2008 17:12 發表
你係咪真係要ETTL先
唔係..........我古用M多...................
但...我係一個器才奴,有錢買,冇料用o個D!!!!

[quote]原帖由 亞龍 於 16-12-2008 19:26 發表

唔係..........我古用M多...................
但...我係一個器才奴,有錢買,冇料用o個D!!!!

發新話題