發新話題

試貼6月14日影的女女相

試貼6月14日影的女女相

雖然影得唔好,但都試貼一下6月14日影的女女相,如有大家的回貼作鼓勵的話,還會再貼多點

忘了說,相中的是可愛的葉子小姐

附件

21-6-2009 18:24

我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

因上傳附件不能大過400K,所以相片不能太清太大

加相....同一天影的活潑小女 YY

附件

22-6-2009 00:03

22-6-2009 00:04

22-6-2009 00:05

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 00:03 發表
對不起呢...不喜歡d 框框..... 相幾好!
但D相係女仔收貸的呢

引用:
原帖由 高!高!高! 於 22-6-2009 00:18 發表
葉子小姐跟YY兩輯相好似差左D距離~?
影相前一日,有FD生日,飲左好多..第二日影相時酒氣未過,第2輯的YY係當日最先影的,當日又熱又哂又一身酒氣,識得揸機以經好勁
第一輯係當天第三組相片,是最尾時影的,當時以經夠時間熱身,同時在室內影,有冷氣唔怕熱,加上室內用跳燈,光線同色温易D處理.......最後,我都係男人,邊個靚D,影o個時都有心機D

其實,我自己對室內燈光的處理能力,係好過室外陽光的

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:14 發表

o個日有幾多支燈??
一支580EX2 安機頂加小形柔光合,柔光合可以在跳燈時分散光線,同時柔光合可拍出眼神光

比兩張你地古下,當時點樣打燈

附件

22-6-2009 01:29

22-6-2009 01:29

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:33 發表
飛燈set 閃燈zoom 百幾mm or 用筒打sport light

(Sansu 愈大愈靚女,可惜今年公司搵唔到佢做promo girl )
但對腳都重係咁肥......

唔係用以上打燈方法,再古下.........

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:28 發表

我以為影會額外有影樓燈在場,因為有d 位唔似係機頂燈可以打得咁光
夠光係因為現場也有室外光的,

開古la............
其實o個張係樓上酒吧的門口,現場十分黑暗,我地試過用燈加柔光傘影,但燈加柔光傘太光,牆身的紅色P字會完全冇哂,最後我們用只用一支鴨寮街平電筒作打燈之用.............................哈!!!!.........係咪點都古唔到呢!!!!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:56 發表

用黑色唔透光的紙筒似乎都可以處理到(如果當時有的話)

我反而想知個wb set左咩??
wb set自動的,影RAW番到屋企,你想點都得la...........

發新話題