32 123
發新話題

[認真] 1989年 李卓仁 ?

王丹,肥耳開希,廢鈴好食好住...收哂聲好耐
]

引用:
原帖由 open 於 14-6-2012 22:30 發表
我不想再多談64,只求一個討論機會(有d野我沒有勇氣在課堂發表,怕比老師報復)
小弟為90後,89年未出世
64是什麼一會事,只能聽後人說說
上中史、通識堂老師播左剪剪右cut cut既片我沒有忘記,永遠只看到學生被追擊,
...
你問一下你老師點解香港會有咁多免費報紙,係咪黎生太多錢
]

世界上有一武器比核彈更大威力-----就是"民主",一旦被擊中國土定會4分5裂
看看以前的大印度,現在的中東

相反極力捍衛的中國,古巴就被"民主"大國宣傳成屎都不如
]

引用:
原帖由 tango10 於 14-6-2012 23:51 發表

若果八九民運是暴亂的話! 咁中共由1927年閞始的所謂革命就即係武裝反政府非法顛覆政權動亂搶奪合法資產通敵賣國.......................................................................................... ...
那孫中山呢??
]

引用:
原帖由 tango10 於 15-6-2012 00:23 發表

佢都唔成功! 算不上什麽呢!
滿清政府是天道打 當然算不上什麼,在內地有好多人否認他是國父
]

引用:
原帖由 tango10 於 15-6-2012 23:18 發表

見風駛舵, 西瓜靠大邊! 班學生真是好似你講到咁強勁, 一旱就推翻了這個政權囉!
老老實實D學生一人一枝AK應該都推翻唔到中共喎
]

引用:
原帖由 sunny2014 於 15-6-2012 19:39 發表
我唔想討論邊一邊係人邊一邊係鬼
不過當一個大話講到連自己都信左
就係最高境界
壞旦永遠是跟警察過唔去的

冇理由唔明呢個道理
]

請求反中反共人士POST出坦克輾人影片

請求反中反共人士POST出軍人射殺學生影片

]

引用:
原帖由 tinyau1134 於 16-6-2012 22:34 發表
在 YouTube 上觀看「(六四)為何解放軍要開槍?」 - https://www.youtube.com/watch?v=SONxej26ZiQ

應該係慶祝自由之花盛開嘅炮仗聲
结尾明显有个女声说:“有完没完啊”,要是开枪杀人了,应该是尖­叫吧

我係YOUTUBE COMEMNTS 抄出黎,請反中反共人士反駁...提出論證

我覺得是向天開槍,請反中反共人士反駁...提出論證
]

爭取 民主 是 " 抛頭顱,撒熱血 ",不是 " 請客食飯 ","細路仔玩泥沙",路途應該是 要冒風險,輕則坐長牢,重則攞命博,兼過程可能是辛苦, 無助,孤獨,捱窮,漫長及需要犠牲...等等,真正民主運動根本絕非易事。香港以民主為事業 及 一人一票出來的人士,應該"身先士卒" 硬闖關 或者 屈蛇 到內地,直接在中央門口表達 香港人 對本港及 內地同胞之對中央就不滿,而不是一年覆一年 " 在香港 " 示威去示表中央邪惡,比喻,一個人 腦生惡性腫瘤,需要即時在患處動人術去切醫治,無理由 在腳趾頭 喥 開刀,醫什麼呀!?!?香港只是 腳趾頭, 中央才是 大腦。如果 香港民主頭目,真的做到 親身到內地,高調大搞要求民主運動,或且較輕度,表達訴求以示威,意義重大於什麼只在 香港搞,萬一,不幸慘遭毒手,不會白付出代價,讓世人看到 中央 真正一面,才可以真正 喚醒" 頭腦簡單 " 的香港人。言論聲音 倒頭來遠不及 槍炮拳頭 咁有效,民主人士最鐘意用 苿利花革命 作借鏡,革命本質差不多都是用 暴力 達到目的,施 力於 政權核心所在處,而不是用文章聲音,去寫死他,罵死他!!!香港民主人士一定要拿出真誠及堅定不移決心親身在中國境內有所作為," 不入虎穴,焉得虎子 " ,內地一個鐘,香港百年功!!!

轉自香討時政版
]

當年人擋坦克的王維林較早前已證實現在還"食得招積;住得出色"

奇就奇在呢條摚臂擋車影片唔知做咩係當年只係得個頭段,最多都只係影住佢上左坦克頂部SAY 左個HI就冇喇

早幾年才有摚臂擋車影片後部份公開,可見一斑...

一直以來啅人點啅無知少年,騙左幾多錢,收左CIA幾多錢...

至於學生襲擊軍車的影片相信大家都會睇過...
]

引用:
原帖由 FPGRM 於 18-6-2012 00:35 發表
這裡幫中共講說話的人,另我想起西遊記孫悟空所戴著的金鋼箍,民間只有少少反對聲
邊個敢講中共岩哂???咩呢個世界有十全十美既咩?????

民間只有少少反對聲
閣下錯哂喇...當初社民連都好多港人支持架...而家呢???
我想講個事實比你聽,事實上係愈來愈多人對你啅人作出質疑
]

引用:
原帖由 FPGRM 於 20-6-2012 03:59 發表

跟本唔雖要質疑,垃圾會這裡全部是爛橙,選民只能選一個冇咁爛嘅橙。但公民黨玩飛飛居留權就真係卜街

無論點都好,議員做得不好自自然選民會離棄佢,係大陸就冇呢支歌唱。

但大陸無所不為其極,明知 ...
跟本唔雖要質疑

YOU WIN!
]

引用:
原帖由 tango10 於 20-6-2012 14:17 發表
共黨集團最愛抺黑扣帽子, 連自己的幹部什至國家主席都可以被誣告受屈! 所以佢地啲支持者所提出的所謂證據都可以不理!
原來閣下最不會抺黑扣人帽子....
]

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-6-2012 17:27 發表

支聯會有咁多委員,又有PTU作後盾睇住(唔係差人)
再者,支聯會有啲國內工作唔方便公開,有人願意捐款,當然明白其用途唔駛其他人擔心
唔通"黃雀行動"俾左運輸費俾走私客要開單入數???

李卓仁拿了錢上去,我 ...
真係比你笑X死

有"夾帶"就緊係冇"私逃"啦...夾帶埋私逃埋仲有得你見到佢>???我地打緊J唔洗係度吹啦,一次夾帶私逃就夠啦

咁好喇;根據你咁講,姐係王丹,廢鈴o個D係"私逃"冇"夾帶"?????
]

32 123
發新話題