20 12
發新話題

[CANON發功!?] 堅係出50D呀!! Canon你真型!! (第二頁尾及第三頁更新)

星期日去電腦節的時候,pcx雜誌o個邊的人收左風話5d的後繼機的消息,會o係o黎緊的相機展公佈
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 m4devastator 於 25-8-2008 16:15 發表
50D冇禁快出既......40D先出左一年
睇怕仲有半年到...捱

要出都到5DMKII la
比佢公佈左到有貨都要等半年la

之前40d比nikon 同o記推出的時間都早,而家sony 都加入戰團,上中下路都比人夾住o黎打,重唔出返部好好睇睇的中階機的,canon摺埋都似
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 25-8-2008 13:25 發表
好濫下
o黎緊相機展nikon 會推新鏡

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-8-2008 00:22 發表

黎緊~~~~ 唔知邊年既邊個相機展~~ 吹水真易~
佢話係德國o個個,應該係Photokina o個個

引用:
原帖由 101653 於 26-8-2008 00:52 發表

咁又唔洗咁擔心sony既....
上年年尾講緊果部a900夠n咁多人講佢奧運前出啦....
e家都唔知去左邊....
都唔係的,我一直都講sony d 研發係癲的,快到離曬大譜,加上佢的品牌的產品咁多元化,如果有野心又有能力去整合的,相信唔會有公司可以同佢砌

引用:
原帖由 101653 於 26-8-2008 01:04 發表

咁我都認為sony係呢方面係癲既....
我驚佢快到年頭出機年尾出果部機既後繼款....
以佢過往的"不良"記錄,呢d野係預期之內

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-8-2008 18:31 發表
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/dslr/2008/08/26/9086.html

http://dc.watch.impress.co.jp/cda/static/image/2008/08/26 ...
個直度用唔用到o係40d先

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-8-2008 00:44 發表

電源はリチウムイオン充電池のBP-511A。バッテリーグリップの「BG-EN2」や、ワ ...
e2-n無af o個個制,而家終於加番

引用:
原帖由 101653 於 28-8-2008 22:47 發表

唔想借人野....佢借比我我都唔敢放心用啦....
佢SET好D野我又唔敢亂SET番....
用又唔係唔用又唔係....
佢又唔係我老豆....佢見我老豆咁樣佢都肯借比我....仲要借最好既比我....
佢實在太好人....
用紙仔寫低d setting la

引用:
原帖由 101653 於 28-8-2008 22:53 發表

係佢有生之年我都唔希望佢金錢上破產....
如果唔係真係落地獄都唔X會放過佢....
係我眼中佢乜X野都破哂產架喇....唯獨是金錢佢點都唔可以破產....
果然無仇不成父子

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-8-2008 01:13 發表

咁我呢d點算!
諗下la,一定都有的

引用:
原帖由 savio 於 31-8-2008 20:43 發表

canon請到打手嚕
講真50d 除左1.5mp 同digi 4之外其他同40d都無乜分別,有d似20d上30d 咁,小改當新,如果好似之前咁傳,係11/15點對焦,8fps的就真係吸引的

引用:
原帖由 savio 於 31-8-2008 20:54 發表

50D嘅出現, 40D抵玩咗好多
要唔要入一部做"是啤"

引用:
原帖由 savio 於 31-8-2008 21:18 發表

你想D700 + D90?
係d3+d90

引用:
原帖由 ZaMaR 於 31-8-2008 23:52 發表

正!聽日就已經係下個月
過多幾分鐘都已經係

20 12
發新話題