47 1234
發新話題

IKARIAM <- 一隻類似Simcity + AOM的game

點可以有d異國文物?
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 1233 於 11-12-2008 20:22 發表

要發明文化交流
有ar,但唔知點做
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我有博物館但點先有文物??

引用:
原帖由 積夫 於 12-12-2008 15:16 發表
要簽訂文化條約,你去到人地個城度,click外交,有得揀訊息類型,選文化條約就可以了...

你同我簽約喇!我好需要多o的文物呀!

我在49:07, 查布羅 或者50:10, 德克撤斯

p.s. 如果o的文物可以係莊家平時 ...
o個d係文物的,我諗一係好多人唔打我,一係好多人打我攞文物(如果o個係實物的話)

引用:
原帖由 Boniface 於 12-12-2008 16:19 發表
不過我岩岩殖左民去左個葡萄,希望可以靠到自己
下下靠人真係唔掂,遠水救唔到近火
p.s莊家不如將呢個置頂啦
因為上一次車肥羊的經驗或者比佢載浮載沉咁會好d

引用:
原帖由 積夫 於 12-12-2008 15:19 發表
唔洗客氣,有需要出聲喇,葡萄好快就儲到

不過我地距離真係好遠就真....一來一回o的船要兩日先返到來,等到頸都長....
d文物簽左之後幾時會有??

同埋我同你簽左之後,係一個城一個城咁簽定係一個玩家同一個玩家咁簽??

我想要多d 文物

我o係4:10 grigori

我要搵人簽文物條約

無人理我

引用:
原帖由 積夫 於 15-12-2008 10:24 發表
冇計....我同你地可能是唔同時期申請帳戶,所以距離比較遠....
我想要文物

4:10

grigori

引用:
原帖由 Boniface 於 15-12-2008 13:35 發表
莊家......我要石呀......
要唔要酒或水晶呀......我兩樣都就爆
兩樣我都要,不過我d船去緊我新開的殖民地,未有咁快可以送野去你度

引用:
原帖由 Boniface 於 15-12-2008 13:41 發表
咁你遲d ship番600石俾我啦
ok

引用:
原帖由 積夫 於 15-12-2008 20:57 發表
莊家兄我地唔係已經簽了文化條約喇咩?
......可唔可以唔同殖民地簽一件(唔係咁知隻game d 野 )

引用:
原帖由 ACYY 於 15-12-2008 22:19 發表

仲有冇位?我又要~~~~~~~~~
多多都要4:10 grigori

引用:
原帖由 meteor貓 於 16-12-2008 00:30 發表
我想問大家有無石仔換呀?
我有大量酒同水晶呢
水晶同酒我都要,不過我都好需要d木

boniface 可以比你個位置比我ma??

可以的sd 去2:13 grigori one

47 1234
發新話題