發新話題

相機戰

呢個我有諗過,不過要set 大家都係用一個焦段
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 亞龍 於 26-12-2008 16:43 發表
咁Canon 1Ds III + 300 2.8F IS 一定最多分
40d都可以雖然唔係10fps但係都可以好屈機
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 26-12-2008 17:00 發表
粗用個快門=_=
4日ags我都用左近5k

影人同影景唔同

引用:
原帖由 0608 於 26-12-2008 17:13 發表
夠14~20人
會唔會搞場game~~~~full gear去
d匣袋放電放卡
full gear like this??

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 18:26 發表

冇錯...你班友玩完你就後悔
快門唔用留o黎做咩??

佢要壞的新機幾個月都可以壞la

我入左機都無半年,都萬五張la

襯有保影多2張壞左去整都無咁貴

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 19:32 發表

睇得出你唔係"愛機之人"wor~~
部機係買o黎用,唔係買o黎擺,要識點影點set,同埋炒左係點後製補救的就要影得多

我出press 影人多,同一個人物的動作o係唔同的焦段都有唔同

就住用的,點可以有進步

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 20:02 發表

我係指用DSLR學似打game咁影影影....呢種呀
一般人都唔會咁gau
都唔係ga,呢種影法,可以好考你部機一上手set野,構圖攞焦段的速度

我過左4日ags,同d 娛記爭位,手set wb,d model眼望機的迅間你把唔把握到的機會..........

如果真係set 到遊戲規舉的,呢個係一個好好練習的遊戲

引用:
原帖由 高!高!高! 於 26-12-2008 20:10 發表
成日都要咁玩,不過係被迫...........我唔想咁o架..........
你用o個部係公司機,我用我自己機同閃都唔覺d咩

引用:
原帖由 亞龍 於 26-12-2008 20:07 發表
你一定係冇見過人地在影相時點用連射la............
一雞八千

引用:
原帖由 101653 於 26-12-2008 20:13 發表

我成日周街影....見到得意野/靚既地方就構圖之後影....同一個構圖我有時會影幾格tim....
路過見到天上有堆雀我有時都會追住佢地連射....
我揸住部相機係可以漫無目的咁影影影....莫非師兄話我唔係人??
...
佢個意思只係一般人je,咁你同我都會係咁影的係另類je,都係人

引用:
原帖由 101653 於 26-12-2008 20:20 發表

D3X DX mode 再加雙16GB Extreme IV CF卡應該做得到
用最細size的都可能得的(如果機內個緩衝夠大的話 )

引用:
原帖由 101653 於 26-12-2008 20:32 發表

D3X個運算應該都OK快架....
加埋DX模式影最細張....
每秒7格連射再加埋張卡45/s既寫速....
仲要雙卡槽放哂16GB....
應該冇問題的
一張8gb都夠放細size jpg 8k相

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 26-12-2008 21:51 發表

唔洗等下話..得果5M pixels...
pixel唔係main pt,個重點係一雞八千

引用:
原帖由 Elf 於 26-12-2008 21:45 發表
我唔明究竟咩意思
你指佢個玩法??

發新話題