發新話題

新手入門問題

40d
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-2-2009 00:02 發表
6000蚊就唔好買40D 啦傻ga 咩...  450D kit 加多支 55-250都夠啦!
呠d80 lor
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 101653 於 1-3-2009 13:09 發表

當你要企成日部機唔放得低仲要揹住腳架通街跑....你就鍾意輕d的了
唔覺

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-3-2009 21:29 發表

肯定你有病... 都唔知幾想出街拎部RF size同重量既機算數...
我係慣左"咩"野

引用:
原帖由 Elf 於 1-3-2009 23:37 發表
五支鏡, 兩支燈, 三隻腳, 一樣咁揹.. 用得DSLR你預左重
有d 同事講,佢舊時同學做新聞攝記的,2部1仔,一長一wide鏡,2支閃+12.1" notebook

聽到都

佢地有d 冬天都好,一"咩"架生做野都係著短褲

引用:
原帖由 Elf 於 4-3-2009 01:57 發表
影菲林咁帶部notebook做乜野
打稿(有d 係攝+文記,兩樣都要做)

而家數碼化左就sd相+打稿

某流動供應商在唔知年零之前免費比一個無限上網比一d記者用(入行入得太遲 )

發新話題