發新話題

開始有D想買 1Ds 3

usm 係canon好的地方,不過佢d 鏡群出o黎的野都係soft左d,唔夠sharp,同埋n記個閃光燈系統好過c記

唔理快門的,d3我覺得好過1仔

1d3出左唔係好耐都係2年左右,出1d4似乎早左d
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 亞龍 於 1-4-2009 02:34 發表

閃光燈系統又係Canon的死症............
佢個ETTL真係
不過,再玩落去遲早都係測光錶加手動,所以都係由佢la

PS:日清最近又有枝新燈出,大輸出便為同級之中最高的 60GN,當中最受注目的可算是首創的彩 ...
嫌支閃唔夠食電,重要用彩mon
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 亞龍 於 1-4-2009 02:40 發表

全輸出下的回電時間只需 3.5 秒,配合外置的 Power Pack(Nissin Power Pack Pro 300),回電時間更可少於 1 秒,足以應付新聞、婚禮等專業拍攝。.......................
佢子母燈都ok,不過用彩色lcd mon,回電快都無用,當580ex2可以閃500次,佢有個彩mon食緊d電可能閃得400幾,快幾多都無用,d 電唔耐用

引用:
原帖由 亞龍 於 1-4-2009 02:49 發表

但580好Q貴.........用三支玩飛燈要成萬蚊呢.......
不過又唔知日清對唔對到580的紅外線飛燈,睇怕都係要買多枝580黎玩夜影人像la!
一係入日清加新閃加個閃光同步

星期一出press見d 師兄用n記,機身控制玩無線飛線

引用:
原帖由 HunterX 於 1-4-2009 18:54 發表

吓... 吓??? 吓???!!!!
法郎30000加cgf同志會的成員

引用:
原帖由 亞龍 於 1-4-2009 22:59 發表
今日買左囉.......................
買左Canon 135 2.0 及 Sigma 50 1.4
135係肥花買,行貨現金價$6580...得最後一支,街買最平都要$6780現金價
50係旺電ニ樓買,行貨現金價$3550,大街大鋪要$3650現金價
現在 ...
下次去飛花買的call call我,我去問的可能可以平多少少

引用:
原帖由 m4devastator 於 2-4-2009 01:08 發表
龍哥點解咁有錢...

係咁攞錢買玩具

24II 第你買完post 相
唔知pm完佢,佢會唔會重新考慮入唔入24II 好

發新話題