發新話題

戰地記者點做至好?

濾鏡其實都夠硬,如果你係在game中全職做戰記的,

第一樣野係人地老遠都知你係戰記,我自己有一件楓葉迷彩
二,因為你唔係打野game,所以唔好私私縮縮咁
三,因為你知兩邊點佈防,所以你影相的時候要小心d鏡頭指的方向曝露左d師兄的位
四,打cqb場,因為太短兵相接,所以有時不只靠衫,一路行一路出聲,比人掃真係無仇報,不過cqb的多少都要硬食幾飛
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 追逐者 於 15-4-2009 00:29 發表
重要有強大既流彈忍耐力....呢點可以問莊家
o個年大game你掃我唔少la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

重有,其實個焦段,其實17-50都ok,有支24-135的就更好

引用:
原帖由 飛哥仔 於 15-4-2009 00:37 發表

我一D都唔怕... (手上仲有好多彈洞)

我唔怕...我係怕部機...... 大哥巴既機來...怕唔知D子彈射中會點...想知道睇下其他師兄係JAI囉部機出去影定係有做D咩保護先落場....
唔好無la la換鏡就得

引用:
原帖由 飛哥仔 於 15-4-2009 00:58 發表

LEE個我都係好想知道既技巧....仲有就係點先影到精彩場面(知道運氣同報位都好緊要)....
你要知個場地係點,因為你基本上係唯一一個可以自由走o黎走去的人,你要影的同時,要知道自己個位置,有咩位會睇到你,

至於精彩野撞彩成份多,因為一般唔係大game,廿人對打唔係好多野睇,大game會好d

[quote]原帖由 marcooo 於 15-4-2009 00:36 發表
小弟呢期又係受傷轉下影相
影:打 = 9:1
都係多得D毒人借左部機我玩下 Nikon D80 + 70-300
乜都唔識影,但我覺得係點最簡單set 部機, WB, ISO 同最緊要對到焦,影出來

引用:
原帖由 6MM 於 15-4-2009 00:50 發表
開一把傘在戰場上走來走去;比穿螢光衣有用很多
褲腳位都要,之前影過一次比人掃腳

有意做戰記的一定要記著

戰地記者羅拔·卡柏(Robert Capa)說過:"如果你拍的照片不夠好,即是走得不夠近(If your pictures aren't good enough, you're not close enough)。

引用:
原帖由 cato 於 15-4-2009 03:45 發表
買塊平平地既厚FILTER都OK
但係打中部機怕吾怕呢?
相機跌落地都無咩事,bb彈的power 唔會強過跌落地呱

引用:
原帖由 於 15-4-2009 18:37 發表
你係影相 , 唔係透明

當自己仲打緊game , take cover

咁咪冇咁易領野之餘又可以近影囉
唔好咁諗,因為有經驗的人一定cap d 可以比人take cover的位,戰記無事無幹走過去,人地未必第一時間icon到你,特別係d 叢林

引用:
原帖由 Elf 於 15-4-2009 19:01 發表
爆玻璃花鏡
一係2塊濾鏡,我唔信會比人爽穿

引用:
原帖由 高!高!高! 於 17-4-2009 02:30 發表

冇錯..........已前用24~85影過兩場玩吓,兩場都死,佢地知我唔係打,不過睇唔到我冇槍果個.
所以戰記在戰場上幾時都要夠招搖

呢個look都唔錯

發新話題