發新話題

$4390 邪惡的Sony來到了

一陣返到屋企再up機相上o黎
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

NEX5試機相

Canon 40D
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-5-2010 01:54 發表

NEX好d...
Nex個光圈大d,不過個淺景都係爭d

引用:
原帖由 101653 於 13-5-2010 02:10 發表

點解D色出得咁怪既
你指40D定NEX??

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-5-2010 02:14 發表

你指部40D呀可?
如果係40D的,我諗係WB問題多,手轆少左200K

引用:
原帖由 101653 於 13-5-2010 02:27 發表

Sony
部40D直頭無視啦
D色暖得離譜
要等個行家出相先,呢幾張係佢臨走前影,無特別set野影,户外o個d 我都等佢出再轉過o黎

引用:
原帖由 101653 於 13-5-2010 03:00 發表

Sony既autoWB其實又真係唔算好好
我通常手動

其實呢D野睇人架姐
Canon雖然不嬲出名偏暖
但D人鍾意搞到張相紫紫藍藍
影到D人塊面好似彊屍咁
都有人讚 "好靚" 架
男人睇相同女人睇相都有d唔同,女人鍾意白,白到無乜血色,有少少藍都唔介意(我諗會變阿凡達),一黃就覺得比人影到成個黃面婆咁

引用:
原帖由 101653 於 13-5-2010 03:30 發表

問題在於出相果個又係男(唔知仲係咪!?)
睇相果班又係男呢

都話咯
一係我痴線成個世界正常
一係成個世界痴線我先係正常

我信架
我係痴果個丫ma
o係影女的世界入面,要個女的合作,有2個必須要做到的動作,一係你記得佢個名,二係你影到一d佢鍾意的相,
o係pt 1,2 引申第三個pt係,如果佢覺得你d相得,佢就會同其他model講,下次再影的時候就會配合,女人講的野快過光纖傳輸,d相唔得,搵幾多個model影,d model都未必肯
影到變蘋果照妖鏡咁,對個model接job好大影響

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-5-2010 03:40 發表

影黑白啦一世!
影黑白都係一個王道

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-5-2010 03:43 發表

...好似好複雜? 影女都咁多野..
影乜都複雜ga la

引用:
原帖由 101653 於 13-5-2010 03:46 發表

由頭到尾冇人講話要影到apple咁wo
如果咁都要就個model口味而埋沒自己想做既效果
咁影果個不如跳樓死左佢啦

又要比錢人, 又要就人口味, 洗唔洗舔埋腳指tim阿?
出去影相just for record?
衰d講句我叫雞唔好?
討好左人,下次想點影,人地就自然會合作,畢竟影人要兩者的互動
引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-5-2010 03:47 發表

你又唔洗搵食...
搵咩食先

引用:
原帖由 c0064906 於 11-6-2010 00:06 發表
價錢真係好吸引 ....... 未知以上既機..... 是否適合新手使用????
set up方面都幾煩

發新話題