發新話題

美日研調整釣島聯合軍演

中國海軍要遠洋作戰似乎都係未得,艦艇未必夠(我覺得) , 如果係打的,老解可能潛艇封鎖
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 sunny2014 於 4-10-2010 21:41 發表
其實真係要開打既話
中國真係無乜野可以做
空權好難夠美國爭
爭唔到空權就乜都唔駛講
唯一打得過既方法係經濟核彈…
制空權都係數量行先,如果咁近中國的,又唔會無得打下的,唯一問題只在於美軍可以幾多十小時調到d 戰機同航母到je
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 kimkileo 於 4-10-2010 21:51 發表

老解叫先進既水面戰艦都未夠人地0頭,所以點解講依家講手一定會係另一次甲午戰爭翻版
潛艇封鎖...日本反潛係盡得美國真傳
冷戰時代日本最主要對手就係蘇聯,老解潛艇要面對係反潛能力世界第一同第二既海軍
如果鎖個位只係釣魚台一帶有無得諗

引用:
原帖由 kimkileo 於 4-10-2010 23:12 發表

認同,你射得一兩支過黎美佬求之不得黎試反導系統,軍火商又可以大大聲拎錢做研發
d雞蛋系統,你掟一兩隻就擋到je,十幾粒一齊掟就難搞好多

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 4-10-2010 23:28 發表
圍魏救趙呢?
有無邊D地方可以暗中拖下美國,陰佢一野?
呢個世界,明既唔得,就陰佢架啦,正所謂明槍易擋,暗箭難防。
史上大國慘敗,好多都係俾戰線拖垮,呢方面又有無得諗?
比人拆穿左就會更加大鑊

引用:
原帖由 bravohk 於 5-10-2010 00:22 發表
美國佬真系會同大陸打先算啦~啱啱打伊拉克搞到週身唔掂,咁快又有本事同大陸打場無迫切性既仗?佢有無咁傻仔呀?
又唔會的,美國科研同重工業都係靠軍工,點佢都要搵d野打下

引用:
原帖由 sam524 於 5-10-2010 00:26 發表

人地係深山沙漠試武器...
佢就用打丈試...冇人性...
又唔完全係的,佢地d 採購方式一次叫3,5間去研發之後先決定用唔用,用都係生產一個唔係好大的數

至於你話用打仗o黎試,你知唔知最好訓練新兵的方法就係踢佢入戰場

因為o係訓練做到最好都無用,因為真實戰場係千變萬化

引用:
原帖由 sam524 於 5-10-2010 01:09 發表

不過都係唔知大陸收收埋埋d野係邊...
分分鐘鐘收埋d好野同佢慢慢玩...
打起仗上o黎,最可怕的唔係人地的攻擊,而係點處理d民眾

引用:
原帖由 MG-42 於 5-10-2010 02:29 發表

可能已經開始打核戰...
如果打的早就爆左la,核污染的影響屬全球性,真係想全世界一鑊熟的先會掟彈

發新話題