42 123
發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 tinyau1134 於 1-6-2009 20:39 發表
如果.....歷史已經發生.. 不能改變
講多無謂...不如哀悼死難者仲好
日日都有好多人死,日日都要悼念
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 101653 於 1-6-2009 20:54 發表

政府既做法岩唔岩大家自己知
冇理由一句 (見到D人散得切) 就冇事
咁的確係有人因果件事死左
E家好多家屬連仔女條屍都見唔到
你咁樣同其他死人比
會唔會有點兒過份?
唔應該話過份
你覺唔覺得你講野98左D呢 ...
對於政府o黎講,有幾多次鎮壓無人傷無人死,日日有幾多人為了自己的生存同自由而死,對於政治而言,好多時人命只係消耗品

64係咁,北愛係咁,早前他信o個d又係咁
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 kimkileo 於 1-6-2009 21:58 發表

人命係政治中只不過係一的籌碼...都係可以犧牲既...
籌碼都唔係,但一定係可以犧牲工具,愈係位高權重,死亡人數真係一個數字

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-6-2009 13:11 發表
總之政府用軍隊屠殺, 坦克衝向人民, 政府歪曲事實, 向國民封鎖消息, 企圖將事件淡化, 20年來不承認責任就一定係錯!

我睇唔到中國政府係有過良知
好多國家都無,唔覺得中國係例外要有o個個

引用:
原帖由 stoneTS 於 2-6-2009 19:59 發表
因為人地冇良知

我地祖國都可以冇良知
呢d咪就係政治

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 4-6-2009 14:01 發表
死共匪..今朝連RTHK2都JAM埋..阻住我聽收音機..我X
唔係新聞

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 00:57 發表

討論歸討論!理性一點點!
討論區有不同議建一D都唔出奇,
悍匪一樣有老母生嘅!
徐步高老母都唔信自已個仔有犯罪!
你話我傻,「出口傷人」呢D唔通叫「言論自由」咩!呢D叫「無品」咋!

立場唔同 ...
民主派港式民主就有進步的,對比歐美o個d的似乎呢種進步,唔進好過進

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:19 發表

絕對同意!
像社民連的泛民主派!
選佢地入立會!?遲早好似十幾年前台灣!
開親會都打交收場,遲早變「垃圾會」!
呢個又唔會的,香港d人反暴力的意識高到

連防暴警察用胡椒噴霧都比人話濫用,歐美or東亞o個d用橡膠子彈o個d係打仗ga la

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 01:50 發表

但係你有冇諗過佢地三個點解會入到去?.......佢三個真係民選出黎...
長毛上屆已經係咁.....今屆唔滿意可以唔選佢喎....為何仲可以三路進入成功?.....
係咪選民已經對制度有不滿?...我唔可以直接對你班狗官吵媽 ...
選佢地入去做show,好睇過娛樂版

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:31 發表

有人問過,選出嚟D議員唔好咁點先?

咁都係自己選吖,好過無得揀!
我聽過的係"有乜所謂,選佢地入去睇show ja ma"

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 5-6-2009 03:10 發表
http://www.youtube.com/watch?v=Qfq8SQgdPrg

很切合中共的youtube

可惜普通大陸網民看不到!
你以為la,大陸網民重有好多瞞天過海的方式睇到或者上到youtube

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 5-6-2009 19:43 發表
唔知大家有冇同感
我每次睇D六四紀錄片,去六四晚會
個心就愈憎中共嘅高層
佢地唔止對付學生,就連因為良知而唔肯鎮壓嘅士兵都攪
真係....

(不喜勿插)
一個字:無

42 123
發新話題