發新話題

canon 40d

6k2 mk電
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 b.jam 於 30-9-2008 23:26 發表

buy 50d or 40d ho ar.......
你會傾向個差價夠你買一支定焦鏡定係要新的機的機能??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

或者d錢買閃

引用:
原帖由 101653 於 1-10-2008 18:54 發表

一年出一部的風氣已經持續左幾年....
你點計呢條數??

引用:
原帖由 101653 於 2-10-2008 20:30 發表
30D 2006年
40D 2007年
50D 2008年

睇資料計囉....
出機越黎越快....更新既野又唔吸引....
我會錯意

而家,一年出一部都唔出奇,而家電子野受惠於硬件技術革新(有人講過而家d軟件追唔到硬件),而且又不斷有新的野可以加入單反,無咁,無法

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-10-2008 21:03 發表
一年出一部好過份咩....你睇下d DC...兩個月出一部啦~Ricoh R7,8,9,10快過閃電!
你咁講,老頭佢可能又無奈again

引用:
原帖由 101653 於 2-10-2008 21:09 發表

ISO      可推到12800....但係常人用3200已經D雜訊多到X哂老母....

像素      1510萬像....張相最大解像度大左....放到落地海報咁大張都冇問題....有幾多人有時會放到海報咁大??起碼我唔會....

D4處理器  快過上一代30%....我想講....因為處理速度快左....所以連拍慢左??睇相速度又快左....平時唔夠快咩??
推高左iso如果digic 4抑制/處理雜訊能力好左,1600,3200的noise都會少的(理論上)

連拍慢左,可能同像素高左,多左資料要處理所以都係慢左

佢呢塊cmos報稱採用左無縫透鏡的設計

引用:
原帖由 101653 於 2-10-2008 21:38 發表

理論上囉....

連拍慢左就係慢左架啦....係數字上....技術未支持到就唔好放出黎丫....

我唔Q理佢cmos點設計....你知佢點設計又有咩用ja....
Canon講呢d野出黎....聽果個就以為好犀利....其實影像質素又唔見 ...
實際上都係少左的,不過我唔聞相,睇digi的測試,都係一代好過一代的

引用:
原帖由 101653 於 2-10-2008 22:17 發表
耶man~~~~~

ps.最多借你玩一日咁大把啦因為你仲未借條相機帶比我我仲吊緊頸
買一條la

點解唔係同50D抽??

發新話題