發新話題

[ 率先睇 ] 全新 Canon EOS 500D 香港版電視廣告

引用:
原帖由 101653 於 1-6-2009 23:42 發表
完全9唔搭8
極少透露500D的性能
話就話主攻女性市場
但成分鐘廣告先講得果1個拍片功能
果句介紹既字閃兩秒就冇左去
仲要似劇情多過似廣告
我覺得D人留印象既唔會係部相機
而係係個女仔度
呢個廣告都算幾失敗
要打女性市場,故事性係唔少得

外國心理學的研究,女性對故事同劇本係傾重d,即使係咸片,佢地都係傾向有故事性居多

你覺失敗只係你的角度太男性化去分析呢個廣告
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 101653 於 2-6-2009 12:53 發表

錯喇
試問下現時有幾多港女
可以好似我地咁坐定定睇一分鐘咁既廣告

佢X你老X啦
港女嫌攞部機都覺煩,set同zoom更加唔會理,呢部機唔係打港女市場,係打一般女性用家
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

今日在公司玩左Pan記GH-1,呢部野ok,值得考慮,感覺上不比500d 差,不過成皮

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 22:59 發表
我見有d人dslr只用kit,原全唔考慮買鏡......
咁不如買dc仔仲好用好玩~!?
dslr太多太平,開始為買而買.......
咁.......基本上kit一般都夠的

而家多左用單反,除左宣傳上引到人之外,都因為dc仔相係差少少有關的

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 23:17 發表

相片上,咁點都係dslr好小小,
但係焦距上,dc仔會比支kit鏡好使好用多wo~(支kit鏡鏡片質數又唔見得好過dc仔好多)
dslr最好嘅地方就係買多件野,個玩法/彈性就會大好多,大到你好難用到佢盡~
反而有另一個問題係佢地無點諗,就係超焦問題,dc會處理到成舊野清,但係單反基本上是一點清

引用:
原帖由 101653 於 11-6-2009 00:24 發表

一個唔靚的女仔先會有氣質

因為如果佢係一個靚女
你會比個即時反應 "索阿~"

佢唔靚女
你先會研究氣唔氣質的問題

都有靚又有氣質的

有人睇靚先,有人睇氣質先

發新話題