發新話題

[Youtube] 森山大道

引用:
原帖由 HunterX 於 5-10-2009 22:51 發表
朝不保夕既日子唔易過架, 有多少人就因為安全感三個字打一世工...
你呢句.......唉......世界太悲哀....
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 HunterX 於 14-10-2009 01:06 發表

起碼仲有得揀...有咩咁悲?
唔做野揸兜同打人地工,邊算有得揀
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 HunterX 於 14-10-2009 01:47 發表

仲可以做生意架喎......
唔容易呢

引用:
原帖由 HunterX 於 14-10-2009 02:06 發表

唔容易唔代表唔可以, 而且又唔係真係咁困難。
一個的士司機, 如果架車係佢自己既, 都已經係自顧啦~
但係
引用:
原帖由 HunterX 於 5-10-2009 22:51 發表
朝不保夕既日子唔易過架
好悲

引用:
原帖由 HunterX 於 14-10-2009 02:40 發表

又唔係每種事業都朝不保夕...
況且打工都可以朝不保夕... 一個唔該就可以炒左你...
打自己工好多野都要自己硬食,打工衰左都有位比自己走

引用:
原帖由 HunterX 於 14-10-2009 02:50 發表

凡事都有兩面。
打自己工搵到錢自己袋, 你公司賺大錢你分到幾多?
自己公司的,唔係大的,都係辛苦錢

引用:
原帖由 HunterX 於 15-10-2009 00:54 發表

打工唔辛苦咩?
煩少好多野的

引用:
原帖由 亞龍 於 15-10-2009 02:51 發表

你講我呀.............係架,蚊形工程公司,全都要自己落手落腳去做,都幾辛苦架
我同好幾個fd 屋企都係d 細生意,見幾個上一輩都好x辛苦
paul同zmar 佢地都係,做生意真係好煩下

引用:
原帖由 亞龍 於 15-10-2009 02:58 發表

我公司連我自己只有三個人,忙起上黎真係想死,加上自己生意,D野得同唔得都唔會有後着,出事起黎點都要死掂佢
自己生意之苦

引用:
原帖由 亞龍 於 15-10-2009 03:07 發表

近來經驗多左都好D,早期D工程出左事,自己由早上9:00做到晚上1:00...之後番到屋企又訓唔到,就咁過左兩過星期非人生活
小心身子

引用:
原帖由 亞龍 於 15-10-2009 03:14 發表

都幾年前囉......當時ニ四五.都重頂到..多謝關心
早一排係咁展,展左成個月,又要趕稿,自己心痕又要行展,o個個月平均都係瞓得5個鐘

而家又有d不明朗因素,生活真係幾逼人

引用:
原帖由 亞龍 於 15-10-2009 03:40 發表

咁你都要小心身子啊,病左就咩都做唔到囉...
展完之後都正常番,不過如果可以捨棄的,真係想做戰地記者

引用:
原帖由 亞龍 於 15-10-2009 03:44 發表
可能我唔識野...戰地記者會唔會重難做D??
呢個就唔知,因為香港都唔會有呢d 位

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-10-2009 04:04 發表

你爬左入d海外大報可能有機ga..? 通訊社果d?
雞腸唔得=無行

發新話題