發新話題

[認真] 請問...而家有邊部手機比較好?最好係行A字系統

引用:
原帖由 zeta 於 30-4-2011 13:17 發表

咁你剩得htc可以簡....
mo記milestone之後都冇行貨新機
se你又唔岩
sam記galaxy s真係ok架....
htc都揀唔落手
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

如果想比佢威下,曬下碼頭的,就出部白色iphone la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 MKL04438 於 30-4-2011 15:44 發表
不過...聽聞A字頭系統個store定唔知乜鬼野限住上載大小最大100MB,搞到好多大野都要賣係蘋果道??
Android系統太自由,引申左亂呢個問題,淨係screen個解像度都4個,遲早玩死班developer

引用:
原帖由 zeta 於 30-4-2011 13:11 發表

過兩日到samsung出2核
為個mon買samsung都好過lg....
舊的好難講,LG改用ips mon,samsung反而會輸

引用:
原帖由 zeta 於 30-4-2011 19:11 發表

唔會
就算係ips, s-amoled響色域,對比度,亮度都係贏哂, 連ips最自豪嘅可視角度都係輸
ips目前唯一優勢係解象度同色準, 而色準可以用app較
咁就係基本概念不到位,比人用數值擺左一道,mon幾時都係要準色
手機可視角度大係無用,思考一下,用個電話的時候,會唔會打側個電話o黎用??

引用:
原帖由 zeta 於 30-4-2011 20:56 發表

你玩相機梗係會話mon準色最緊要啦, 一般人又有幾多個一眼望得出個mon黃定藍? 用ips嘅iphone4都有唔同程度偏黃
講準色大家都係半斤八兩
只係ips響對比/黑位點都比唔上amoled, 先天問題, 冇得玩
工業生產有一個既定的指標同測試,廠房比出o黎的產品不一定係真實同正確,佢地用佢地的方式去演繹引d消費者科水,睇數值參唔參考得過係建基於認唔認識標準
偏色呢個問題要睇埋你睇o個個mon的時候周邊光源色溫係點,另外亦要理解埋mon顯示原理係由紅、綠、藍光不同比例混成每一點pixel,可以係個panel良率唔好,可以係control ic問題

發新話題