43 123
發新話題

求救!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 4-2-2009 01:51 發表

A700V4既noise同D300差唔多
不過SONY其他所有機既noise都高得離譜,所以其他人注意唔到A700V4
o係公司有玩a700,但未玩過d300,a700 d noise我地玩,800都ok覺大粒同影響左線條邊緣
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 ZaMaR 於 4-2-2009 01:58 發表

A700 =/= A700V4
我諗sony 比部唔係v4的firmware的a700比我地寫呱
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 高!高!高! 於 4-2-2009 02:00 發表

sport好好玩,可能我小影.

又唔使張張都要好相,不過冇奶油張張都普通貨,
一張半張好小小都影唔到,咁使咩請多個攝影師,
普通貨好多人都應付到.
都唔好咁講,見過有幾個連普通的都有d吃力,不過佢係好有人際手腕同d代理好熟

引用:
原帖由 adrianyahk 於 4-2-2009 02:08 發表

運動攝影香港有得做嗎? 定係咁岩要你去就要去?
唔知香港有無,但有一個香港攝影師專影賽車,好似重係第一個亞洲人可以在全年任何一場F1賽事都可以入場影

引用:
原帖由 Elf 於 4-2-2009 02:15 發表
有無試過影舞台? 極暗- 唔可以閃- 唔可以大走動- 唔可以遠- 唔可以太近- 唔可以嘈
有經驗分享

引用:
原帖由 adrianyahk 於 4-2-2009 02:21 發表

一個...
唔好咁la,可能第二個係你呢

(momi有介紹過,數字人借左d書比你未??)

其實好似呢d的環境,應該係用番佢個場燈光強o個下去影or推到個iso高d??

因為我公司有時有d AV show o係一個o係個projector投射d電影去個幕的光/得d好弱光度的房影,又要影d觀眾反應,空間唔大,落唔到腳架

見有個走左的同事影到,但問唔到佢

Elf分享多d你呢批點影,可能有野可以參考

回復 148# 的帖子

我之前用f4影,iso1250,拖1s快門,影出o黎個效果係有d晃,一係我個身''旭',一係d觀眾個頭'旭'左

總之,影到好灰

引用:
原帖由 Elf 於 4-2-2009 02:52 發表
依D時侯係定蕉架啦... 50/1.8都好過24-70/2.8,
大波.. 啊唔係..  大光圈就大晒架啦...
你張相令人好有意欲打大...
我地同d觀眾3米距離,50的+我x1.6

反而光圈o個part遲下問下d編輯o唔ok,因為太大光圈我驚淺景得好緊要,問一問佢地先

回復 151# 的帖子

張相就係d兵荒馬亂同唔知幾多十個娛記+好多好多個media爭位影,唔用viewfinder,唔用live view用40d連掃8,9張中焦又有望鏡頭的一張

引用:
原帖由 高!高!高! 於 4-2-2009 03:06 發表
張相如果出得細,係睇唔到景深耶
不過要出到好大做opening呢

引用:
原帖由 Elf 於 4-2-2009 03:19 發表
你用wide的話景深淺極有個普
公司只提供到1022,a16,下次試下用wide o個段試一試

引用:
原帖由 高!高!高! 於 4-2-2009 03:19 發表
做影相就係咁~
預計到,最後係點又控制唔到,但又要影到~~
係唔係好剌激呢~!!
無將好的環境相交的,比人片o個下真係好刺激

43 123
發新話題