發新話題

中國艦隊南下菲律賓!

E幾日個形勢好緊張,唔知聽日又會有咩事!

咁快出晒D皇牌,之後仲有咩出

引用:
原帖由 JBL 於 9/5/2012 11:12 PM 發表
據菲GMA新聞網7日報導說,菲律賓眾議院少數黨領導人丹尼羅蘇亞雷斯在當天舉行的菲國會續會後提出議案,稱將對中國進行經濟制裁,包括對所有從中國進口的產品和服務進行嚴格審查。

不過他也承認,抵制中國產品在經 ...
死賓賓,逼到唔出手都唔得

引用:
原帖由 JBL 於 10/5/2012 12:04 AM 發表

可能真係打硬賓賓.......
中共官方權威報紙《人民日報》發表極其罕見的強硬措辭“忍無可忍就無需再忍”,根據歷次島礁衝突發生前的官方社論,這已經是軍事行動的前奏。

菲律賓進入中國的商船一律被阻擋或扣留 ...
看來菲律賓再出一句聲,真的會開戰了!

引用:
原帖由 rho837 於 10/5/2012 05:46 PM 發表
萬一打仗! 條賓國總統宣布賓國進入緊急狀太! 海外工民成refugee(難民)! 到時香港咪PK! 所有賓賓咪合法唔洗走! 到時連灣仔街市都有BunBun跳鋼管舞周街表演....
媽啊,我無眼睇了!

引用:
原帖由 怒人甲 於 10/5/2012 06:09 PM 發表
會唔會係美佬係背後始作俑者, 叫班傻賓去攬事, 但一打, 日本, 美國都會插手, 到時大陸都煩...
美國係背後就係想搞中國,如果美國真係維護世界和平,早就當了和事佬!

引用:
原帖由 JBL 於 10/5/2012 10:36 PM 發表
死賓佬到依家仲未知死.......

菲媒稱中國動武“沒底氣”

4月30日,《菲律賓每日問詢者報》網站刊登了防務專家阿特·維拉桑塔的評論文章。維拉桑塔認為,複雜的周邊局勢、經濟建設的艱鉅性,以及政府換屆的 ...
死菲律賓,係唔係食飽粄冇野做?
真係忍無可忍,無需再忍!

引用:
原帖由 HongKoch 於 11/5/2012 08:52 AM 發表

討厭菲律賓, 第一.你最多係討厭個政府或d警察, 關d人民乜事? 洗唔洗種族清洗埋菲律賓? 仲話咩趕走d菲傭, 忽上腦? d菲傭冇用都唔會有人請la, 話趕就趕d野你做? 仲要將港該問題賴落人度, 仲係唔係人?
第二.我覺得身 ...
其實我想講討厭中共=/=討厭中國,
同埋你唔鍾意中國=/=全部人唔鍾意中國!
菲律賓的行為係侮辱緊中國人,搶中國人的地!
你咩血統咩國籍,關咩事?

引用:
原帖由 JBL 於 11/5/2012 08:36 PM 發表

仲要唔比佢d香蕉運入嚟大陸依家停晒入口,但衰在要等賓佬主動開第一槍先打得,戰術比較被動.......
緊係LA,中國講到明佢開一槍就BYE-BYE,死賓佬得把死人口,
打經濟戰,中國大把招數玩殘佢!

引用:
原帖由 gtoray 於 11/5/2012 08:39 PM 發表
雖則佢地都係來打工
不過都叫做幫左好多香港人
離鄉背井, 星期六日就梗係出來聚下腳ga啦
我覺得佢地大至上都好有秩序同規矩
似香港人集會完通地蘇州屎, 佢地反而更自律

趕走曬d菲傭就更加冇必要, 老老實實, 雖 ...
我對佢地冇咩要求,只係希望佢地係公園聚集的時候,細聲少少,次次星期日早上9點已經比佢地勁歌熱舞嘈晒左,
同埋唔好霸晒成條天橋,想行都行唔到.......就係咁多

引用:
原帖由 sunny2014 於 11/5/2012 10:52 PM 發表
哥仔
而家班bunbun本土搞緊果D講到明係反「華人」示威唔係反「中國」示威
你唔係華人,唔通係高加索人呀?
人地講左話佢有特別的血統同國籍,他是來自阿魯阿圖的!

引用:
原帖由 tango10 於 15/5/2012 11:01 AM 發表
打經濟戰有效嗎?
http://hk.apple.nextmedia.com/international/art/20120515/16337336
「沒中國人就沒工開!」

引用:
原帖由 JBL 於 16/5/2012 11:15 AM 發表

菲總統:黃岩島問題快解決
【明報專訊】中菲南海黃岩島對峙,一向強硬的菲律賓總統阿基諾三世態度突然軟化,暗示「也許已經沒必要把黃岩島問題提交國際海洋法法庭」。而鳳凰衛視則報道,在中方宣布今日起休漁後, ...
百幾蚊就可以答飛機!
睇黎而加菲律賓經濟真係好唔掂,垃圾總統要向中國求和,今次佢唔識笑了!

發新話題