發新話題

日本國保法案

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-9-2015 15:11 發表
軍國入侵主義抬頭 ..中國..釣魚台 等看戲 Thx for sharing
日本仔攞唔到既。佢地心知肚明。
FBC1

引用:
原帖由 rho837 於 20-9-2015 19:45 發表
真係睇唔通! 不個一定係針對中國為主多!
呢個係肯定既。日本仔一直敵視我地,從二戰前到現在都係。
佢地一直想當亞洲老大。但地理,資源,人囗等條件係注定佢只能當啊二或啊四。
古語:小國爭雄,禍也。
FBC1

引用:
原帖由 Lolanto 於 20-9-2015 23:23 發表

係保安法之下:美國可以覺得中國有意圖侵犯日本尖閣列島,就可以先制攻擊出兵打中國。
我個人愚見,美國同中國關係千絲萬鏤,美國連伊郎,古巴都未敢輕言動武,對我中國……就等如七傷拳,未傷人要先傷自己一樣。美國佬人命貴,少爺兵。他董的……。
FBC1

引用:
原帖由 Lolanto 於 21-9-2015 00:25 發表

美國需要搵一個目標做敵人
師兄高見,所以我國永遠係一個假想敵,亦係欧美國家既政治本錢,老實,要打我中華民族……邊個敢動手?以現時我國實力,除美,俄,仲有邊個?
我申明我不擁護共慘党。
FBC1

在同一條地球村,你美國當真敢動用核武?我國擁有第二次打擊核武力。三位一體核武庫……來吧!
美國人陰險但唔係儍既。我一樣,係蠢姐,唔係儍既。
FBC1

引用:
原帖由 Hamlet 於 21-9-2015 00:44 發表
事實卻係……而家中國海警上海支隊負責個度既巡邏,而台灣海巡署除佐當年個次俾海保射之外,就去捉大陸越界漁船
唉……台湾,弱國無外交,無計。
FBC1

共慘党係軍事方面搞得唔錯既,呢樣我放心。
因為佢要揸實支槍杆子嘛。
FBC1

美國人打伊拉克,打阿富汗,打IS,打飛机都一樣,永遠拉埋盟友齊齊打既,点解?
我記得91年打伊拉克,淨係日本仔要比100億美金做軍費。炮聲一响……黄金萬両。
最難打係一個難糾纏的對手。收唔到科。
FBC1

我敢買一旦釣島發生戰事,美國佬唔會出兵,極其量提供情報,武器等,不會直接投入作戰。
如果我古錯……一年唔媾女。
FBC1

引用:
原帖由 geoprotex 於 21-9-2015 16:27 發表
班官二代可能寧願留喺美國做人質都唔肯返中國
同意。你睇博瓜瓜就知啦。
FBC1

發新話題