發新話題

FB ban左幾個氣槍二手買賣group

我上果個群無左.
FBC1

咁遲D呢度真係會多好多P0ST啦.
FBC1

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2016 10:59 發表

o岩o岩至中完招
不過亦遇過唔少好人.
試過返到屋企至發覺貨不對辦, 賣家後來過番全數比我, 亦試過有賣家以為帶漏一件野冇收錢, 原來件野在袋底, 我發現後又過番數俾佢..
我係甘諗: 唔可以改變社會風氣, ...
笠兄君子也.欽敬.

FBC1

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2016 11:13 發表
但有個趨勢我好唔鐘意:
玩具其實有問題或殘缺, 但賣家唔會提唔會講..
即場見到有問題, 就好爽快再"平D俾你好唔好"
典型既 Caveat emptor

一個係甘, 下一個跟風, 再下一個更加唔願所謂執輸蝕底, 最終誠實就係傻 ...
恶性遁環.
FBC1

引用:
原帖由 Dave 於 3-3-2016 12:17 發表
同埋有一句金句:XX 已爛,但不影響正常操作
呢句金句.....我曾领教過.
FBC1

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2016 11:52 發表

君條毛
唔為一蚊出賣正直, 完全唔代表唔會為十蚊出賣正直.
比夠廿蚊即刻送埋骨氣尊嚴蘿友仲有積分回贈
每個人心中有個價既,不過好多人一百幾十已出賣.可悲亦可惡.
FBC1

引用:
原帖由 horenhim 於 3-3-2016 14:12 發表

有禮貌的小朋友encounter率大概是25%
4個有3個都係老L奉+冇禮貌+問長問短(其實我ok)+講價要人開個最低價比佢
得閒咪同佢地交下手囉....
當然遇到有禮貌的朋友是十分欣賞的...交收都開心D
問長問短我認為合理,了解多D,最PK出到來臨場議價.乞人僧.
FBC1

仲有些唔識貨既人,我唔想賣比佢,嘥我件野,相反董欣賞既我平無所謂.

FBC1

FBC1

引用:
原帖由 2slow 於 3-3-2016 16:43 發表
最憎係開天殺價
及臨交收no show...晒時間晒車費不特只,
重拍時搞到之前有興趣買家對物品有懷疑係咪件貨有問題賣唔出
同意.
FBC1

引用:
原帖由 RCman 於 3-3-2016 17:06 發表

試過有次賣二手野(不是氣鎗類),幾日前約好曬交易時間,
但臨門一腳交易前一晚同你講,佢老婆知道唔比佢買
反口唔買咪算羅.....甘大個成年人重要搬自己個老婆出來做借口
我又試過,借口乜乜七七唔要.
FBC1

引用:
原帖由 sam524 於 3-3-2016 22:18 發表

之前試過賣槍 1槍1匣放1700
好耐終於有人PM我叫我平D
OK 1K5囉 開價預左比人禁一兩百
之後佢話唔夠平 仲串我話
佢上次同款槍1K5跟5匣又 跟咩跟咩 仲要比圖串我
我即_佢 你上次執到件平野 我就要平埋比你嫁啦
...
講得好.
FBC1

引用:
原帖由 FunggI 於 3-3-2016 22:34 發表
不過想話
買二手野真係最好自己識搞
岩先入左支VFC MP7
有D暗病E家仲搞緊
呢個一定係,如果唔係嘥錢同時間.
FBC1

引用:
原帖由 sam 於 4-3-2016 14:33 發表
試過有次 放 同一款surefire, 前後共放2件,一件有包裝,一件無包裝,無包裝個件surefire賣出左先(賣平150元),之後有另一個個買家想買,結果只能買有包裝個件,不過佢話佢唔要包裝盒,要我平d賣俾佢,仲話有包裝盒返 ...
佢就係怕蝕百五元.
有些人為十元八塊呱呱嘈大有人在.

FBC1

發新話題