發新話題

有 關 rubber grip 用 料 經 驗 分 享 ~

有 關 rubber grip 用 料 經 驗 分 享 ~

想 問 o下 大 家 有 關 " 手 把 Grip " o既 Rubber 膠 料 呢

我 有 一 個 rubber grip 用 了 三 年 , ( 已 經 好 小 心 用 )
開 始 又 溶 又 出 油 ( 點 樣 抹 都 無 用 )
廢 了....
係 日 本 馬 記 Tactical M9 Elite 原 裝 Grip o架

有 無 朋 友 試 過 " 手 把 Grip " 出 現 " 溶 膠 " 情 況 呢 ?

Rubber Grip 料 又 靚 , 又 好 揸
我 好 驚 第 日 , 其 他 o個 d Rubber Grip 都 會 溶 吖

用 Hogue grip ....

引用:
原帖由 gtoray 於 31-10-2010 17:05 發表
用 hogue grip
嘩~ 真 o野 wor
我 在 旺 角 槍 房 都 有 見 過
o吾 知 O岩 吾 O岩 日 本 馬 記 M9 用 呢
其 實 1911 我 都 想 換 呀 ~( 2 款 Rubber GRIP 佢 都 有 )
就 係 o吾 敢 買 囉 ~
一 陣 個 screw 位 " 高 左 低 左 " 咪 大 獲 ~
o吾 fit 位 , 想 執 都 無 得 執
幾 百 蚊 一 個 真 grip ( $ 350 up )

o甘 樣 有 無 朋 友 試 過 d 膠 grip 溶 左 呢 ?

引用:
原帖由 里安 於 31-10-2010 21:02 發表

我試過
所以之後換左ERGO for m9
ERGO 牌 m9 grip ~
係 囉 ~ 換 左 之 後
無 得 保 留 elite 既 look 了
我 都 係 要 搵 普 通 side grip

引用:
原帖由 d.s 於 31-10-2010 22:26 發表
HK潮濕,中硬,我枝枝有rubber塗層都瀨哂,
唯一最平方法,拆出嚟用白電油+百潔布+鋼絲刷去除rubber塗層,
之後噴番模型油了事.
大 哥 你 仲 支 支 都 瀨 野 !?!
用 白 電 油 + 百 潔 布 + 鋼 絲 刷
勁~!!

但 係 用 模 型 油 噴 好 ,
之 後 你 都 會 繼 續 揸 ga ma ,
有 無 掉 番 一 塊 塊 模 型 油 出 來 嗯 ??

引用:
原帖由 亞mac 於 1-11-2010 00:35 發表
入膠衣箱加吸濕大笨象會好D . . . .
真 係 因 為 天 氣 o既 關 係 嗎 ?
定 係 rubber 料 係 最 後 一 定 會 溶 呢

死 啦 ~ 原 來 RUBBER 料 o甘 麻 煩 o既

而 家 仲 支 支 m9 都 用 lee 隻 " 靚 仔 膠 " 做 手 把

( KJ + WE + 補品公司 )

引用:
原帖由 keewong 於 31-10-2010 22:20 發表
I have the same problem too
WA~WA~WA~
o甘 樣 樣 ~
好 驚 第 日 支 1911-MEU 都 會 溶

其 實 好 地 地 o個 時 , 真 係 好 好 揸 o架
feel so good !!

引用:
原帖由 mk23 於 1-11-2010 10:18 發表
我枝WA wilson CQB都係這樣.
W A 呢 ~ 我 o個 支 個 grip 都 有 事 ,
不 過 只 是 透 明 啞 砂 面 慢 慢 消 掉 ,
就 o吾 係 出 晒 油 o甘 賤....

都 係 煩 o架 喇 ~ o甘 樣 衰

引用:
原帖由 khwong67 於 1-11-2010 11:11 發表

My WA wilson combat grip becomes sticky.
o甘 你 有 咩 o野 打 算 呢 ~ o吾 理 佢 ?
我 o既 W A 就 唯 有 自 己 用 手 慢 慢 " 初 " 走 佢
o吾 要 表 面 砂 膜 囉 ~
廢 事 佢 再 耐 d 出 油 ~

引用:
原帖由 zachary 於 1-11-2010 12:28 發表
RUBBER 野有樣唔好係.....佢一溶 係番唔到轉頭.....佢唔怕曬...不過就怕濕氣
因 為 之 前 o吾 識 ,
入 o左 好 多 都 有 rubber 料 o既 珍 品 ,
以 後 都 小 心 選 擇 了 ~

S&W .40 GRIP 都 係 溶 左

引用:
原帖由 NCP013 於 1-11-2010 16:21 發表
我支WA  S&W .40 都係溶左, 買左隻HOGUE 不過唔可以直上, 要大執......但冇乜心機同工具去搞
S & W.40 o既 lower frame 都 會 走 樣 嗎 ?
我 沒 有 這 槍 , 不 過 一 向 覺 得 佢 好 揸 , 又 靚
真 係 估 o吾 到 , 估 o吾 到 ....

點 解 未 有 買 呢 , 因 為 細 佬 總 係 想 換 埋 slide ,
又 keep 住 原 裝 slide ( o吾 用 ) ,
加 加 埋 埋 , 不 如 有 錢 再 諗

買 隻 HOGUE 比 S & W.40 , 要 執 ( 比 我 都 o吾 識 執 )
應 該 係 執 內 部 位 吧 ~ 高 難 度 !!

引用:
原帖由 gtoray 於 1-11-2010 19:48 發表

Marui m9 用hogue grip 係fit 的
HoGue 牌 ~
感 謝 師 兄

引用:
原帖由 里安 於 2-11-2010 18:42 發表
我支大陸仔m1014先大問題......

grip...handguard.....stock.....
HA HA HA
大 陸 仔 m1014 ( 個 名 很 攪 o野 )
即 係 o個 種 手 拉 大 支 o野 嗎 ?
你 都 鍾 意 " 銀 牙~ 銀 牙~ "

係 wor , 好 多 橡 膠 parts
而 家 未 有 出 事 吧

引用:
原帖由 d.s 於 2-11-2010 19:36 發表

me too~一拎上手成手都係~
不過現已完全根治~
d.s.師 兄 ~ 你 又 點 樣 樣 完 全 根 治 先 ~ 分 享 分 享

發新話題