發新話題

[VFC] UMP9要來了, 25樓新增全鋼沙鷹相片

引用:
原帖由 mk23 於 7-10-2016 10:56 發表
有人在facebook上問VFC點解UMP9mm點解照用返UMP.45個身.
VFC就回覆說真槍也是一樣, 只係bolt, barrel及隻匣唔同.

玩具都只是打6mm, 所以只有個bolt marking, 條外barrel及隻匣不同.
玩具9mm匣可直插到UMP.45上使 ...
甘用到蕉匣就真係正,好過再用D 漏氣直匣

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 15:38 發表
冇問題咁就得 ump其實係味好輕?  仲有二連發又唔貴其實有少少心郁郁
我支係末代鋁Bolt 版其實打得幾快幾順,
我換左中期啞鉛Bolt 重勁,佢最唔好係隻45匣,
就算我換左改良版膠片都會一段時間後又漏氣。
至如鎗身過輕,我以前係有買條鋼barrel換入,重量感好好多。
所以如果9匣單售我會買來試下。

引用:
原帖由 loveless 於 14-10-2016 17:14 發表

鋼外管差不多係指定動作
我都係2個 bolt, 各有各好但就無單一嬴晒方案...
所以我估十字軍好快會出9mm版本barrel,
呢支鋼barrel抵買,印像中兩百內。

引用:
原帖由 Dave 於 15-10-2016 21:25 發表

近排見UMP9 出世我又攪下之前.45 堆漏氣匣,今次用邪道唔用原裝或補品底膠,
改用市面上FE 牌子的「頂」膠,UMP 45 匣結構是咁的,一條四方鐵通,面一片膠墊住之後是出氣口膠位置。
底一片膠墊是底蓋,SIZE 基 ...
甘正?我四隻匣換曬改良版底膠後有兩隻於一年內再漏
如果得我都想試下FE膠

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2016 11:47 發表

個人會開心左,容光煥發左,自信都番哂黎
男人都會想要夠硬

引用:
原帖由 higundamhws 於 17-10-2016 20:50 發表
其實有d想買, 但又驚之後出DX版好似早買左好唔底咁
以前UMP.45 DX版都只係比多個silencer

引用:
原帖由 2slow 於 18-10-2016 10:22 發表

同意, 除非碌silencer 有內管就另計了
.45 支silencer就係空空如也,
不管話內管,就連Foam都沒有

引用:
原帖由 Opica 於 18-10-2016 12:25 發表
支silencer要改marking...所以唔造住或又交番俾十字軍
.45/ 9mm 個外管直徑差甘遠?我相個係要成支silencer造過woo?
而且,.45 silencer當時都有份跟DX有Marking, 散賣無Marking

發新話題