發新話題

EBAY買野

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 28-9-2011 10:24 發表

......最高峰差唔多隔幾日就有包裹上門或者去郵局收野......
我都係呀....試過日日有野收添呀....
又試過一日收咗3xkg貨..

回覆 38# 的帖子

都唔係好堅者......
不過果一次就連郵差都話今次禁大箱嘅

一次30kg都唔癡線呀,日日有野收先驚......

見到銀行張statment重開心添呀

不過如果樓主想上ebay買野,就需要留意一啲野:

1.留意下item嘅description,因為件item係repro
2.seller肯寄唔寄香港
3.check下件item喺邊,因為E個會影響你嘅shipping charge
4.問下seller shipping 幾錢,因為你可以上網check下佢報同郵局嘅一唔一樣。
5.一定要有tracking code,因為你可以知道個parcel去到邊同知道seller寄咗咪。
6.搵啲大啲嘅ebay online shop,因為佢地通常都會寄嚟香港(

P.S.我試過買啲好輕既野但係佢收我幾廿羅shipping,咁當然最後佢減咗啲shipping charge 喇

Just my few comment and suggest for new ebay buyer....

引用:
原帖由 MANKF 於 3-10-2011 12:46 發表
我試過訂個mount,兩箱加埋重90kgs.
個mount=90kg?!

咩mount嚟嫁

Btw,樓主未來將會成日都會見到佢

引用:
原帖由 MANKF 於 3-10-2011 13:13 發表
M-63 mount,最重係個座
我諗緊當時個郵差一定媽媽聲

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 3-10-2011 19:20 發表

試過較鬧鐘半夜place bid...
me too.....

我試過一個seller賣10件items, 我包起佢9件items
end up一個月bid左80件items

引用:
原帖由 queen 於 4-10-2011 03:21 發表

我無咁勁....係試過.....買好貴嘅嘢啫....
咁有時要幫埋啲fd一次個bid呀....
如果唔係點可以次次都可以法國小隊

發新話題