發新話題

IKARIAM <- 一隻類似Simcity + AOM的game

回復 454# 的帖子

原來廚師咁高ga!?

回復 456# 的帖子

睇黎機械人係最抵

kariam將會迎來新時代,除了有新建築物,連舊有建築物都會被重新設定.
有些舊建築物被降了價錢,有些舊建築物卻升值了.
身為精明的消費者,減價當然歡迎;
但加價就可免則免了......
所以現在來比較一下0.2.8和0.3.0的建築物消費,看看那個比較平?

以下純粹樓主的個人意見,如有不滿,歡迎一齊討論

市政府 ----> 0.3.0好貴,大概貴左4-6倍吧...
學院 ------> 大家差唔多啦~~
倉庫 ------> 0.3.0貴少少啦,可以接受. (不過0.3.0容量超大~~)
酒館 ------> 情況比較微妙......就結論黎講都係等到0.3.0才升吧...
皇宮 ------> 宜加衝皇宮ga人正傻仔~~~XD (聽講lv5皇宮要用到大量硫磺?!)
博物館 ----> 博物館唔難升,宜加就好升爆佢啦! (升到soft cap)
港口 ------> 0.3.0好似平d...宜加還是玩細港口戰術好了.
船塢 ------> 0.3.0比較貴,最好宜加升.
兵營 ------> 宜加唔衝兵營,你一定會後悔......
城牆 ------> 宜加唔衝城牆ga人正傻仔~~~ :dash:
大使館 ----> 0.3.0貴1倍.
市場 ------> 0.3.0用木多左;用石少左.
兵工廠 ----> 有需要高lv兵工廠ga朋友宜加好升啦,0.3.0係貴少少架
間諜小屋 --> 0.3.0係平d,到時先起.

木場 -------> 0.3.0貴少少
礦場 -------> 差唔多

回復 464# 的帖子

對,睇對方人數
所以佢地話係0.3.0係鼓勵進攻

回復 464# 的帖子

大家呢個時間唔好衝其他野住喇
出盡力衝市政府同城牆啦

回復 477# 的帖子

城牆加左成3倍

回復 481# 的帖子

一分錢一分貨嘛
不過大家要努力武裝自己喇

布丁丁俾人蝦,首先就話要每日捐二百木,唔捐就打你
外文官問佢,個答覆竟然係
" 蝦餃飯店總會主人 訊息 蝦餃飯店二期 [53:47] 01.01.2009 14:24:00
搶他很方便,20mins就到,廢話少說 "
大家係朋友人,幫手打!!

你的間諜報告任務: 刺探駐紮軍
目標城鎮: 蝦餃飯店總店
日期: 02.01.2009 9:06:44
狀態: 任務順利完成!
回報:
蝦餃飯店總店 的軍隊 部隊 數量
投石兵 78
劍士 11
廚師 1
弓箭手 5

蝦餃飯店總店 的艦隊 艦隊 數量
噴火船 1
強弩船 1
投石船 1

艦隊正在封鎖 艦隊 數量
沒有可使用的軍隊。

佢有3個殖民地,
52:46 蝦餃飯店總店 18級
53:46 蝦餃飯店第一期 22級
53:47 蝦餃飯店第二期 16級
52:47 蝦餃飯店第三期 8級

條友慣性蝦人,似惡,你check下同佢同島,好多都寫“我會捐木”,“以和為貴”
呢d人,要俾d顔色佢睇!

睇黎佢實力真係唔少野

cgf兄弟們,上呀!!
就算佢實力點強都好,我唔信佢可以以寡敵眾!
大家可以攻擊下佢既二,三期,令到佢忙到分唔到身
總店同一期隔離台安排左人手
我地無論如何都一定要食呢隻蝦餃,睇下佢仲敢唔敢成日大蝦細!

需要長期石頭交易
有無師兄願意

回復 563# 的帖子

我係想要石果個........
我咩都有,就係無石.....

我需要7000石升級王宮,有無人可以幫我呀?

各位19號改版喇!
請留意

發新話題