17 12
發新話題

少年團朋友請進

話時話點解少年團朋友唔用d再似d DPM的迷彩?

皇家空軍

引用:
原帖由 Shan10 於 21-8-2008 17:17 發表

本來唔係咁ga, 但係個Q 做得唔好, 信人地個初版, 跟著一路做, 一路著, 先慢慢知道拿野
清左about 5,6 年死貨, 死未, 有人提議入英國貨, 個Q 話: 你入啦, 好得閒咩!

咁就咁lor ~
不過想入英國貨都無啦, 人地轉晒心口rank

皇家空軍

引用:
原帖由 Shan10 於 21-8-2008 23:40 發表

如果俾"莫知波" 老細聽到, 佢就會話: 多多你都有呀? 你有冇錢呀? 英國佬有好多地底倉收埋好多軍備........ (五分鐘)

我信佢講掛...可能
"莫知波"供唔供應到成個少年團先?

皇家空軍

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 22-8-2008 01:00 發表
可靠消息!新一批從新供應商所提供的布辦嘅顏色非常似(係仿85式,布料稍硬及尼龍質重,還在打辦工作中!
不如95啦, 時代會進步的

皇家空軍

AC根本就係扮軍隊, 所以我唔覺得你地會放棄DPM

皇家空軍

引用:
原帖由 Shan10 於 28-8-2008 17:46 發表
咁你死緊喇, 流失率係70%~

記著叫你做就做, 唔好做就唔好做, 唔好自己作野出黎做,
eg: 無叫你坐就坐, 無叫你企你就唔好企

另外一個問題: oficer 叫你踏2 fall in
                             NCO 叫你 踏 ...
我踏3 fall in! 一次過得罪晒兩個......

皇家空軍

想請問下英軍現在仲有無支援少年團? 以我所知航空團仲有皇家空軍支持

皇家空軍

今日去大球場當值見到好多防衛軍少年團, 有無你地份呀?

皇家空軍

回復 103# 的帖子

為市民服務唔好咩?

皇家空軍

引用:
原帖由 HongKoch 於 31-8-2008 07:41 發表
我覺得佢地係唔係度跟本冇分別
點解呢?

皇家空軍

引用:
原帖由 HongKoch 於 31-8-2008 12:14 發表
咁你講唔講得出佢地係度有咩作為?
上午11點幾去到大球場, 幫現在幾萬人的記念品一件一件咁入袋
協調其他制服團體及義工, 安排觀眾排隊拿記念品
佢地大部份工作都係大家眼睛無法觸及但極之重要的工作
同埋佢地有個上左年紀的中校(指揮?)好好人, 經常過來問下我地夠唔夠人手, 可以支援我地

雖然我之前同佢地合作過做政府服務, 對少年團無咩好感, 但今次好好多了

皇家空軍

引用:
原帖由 HongKoch 於 31-8-2008 13:42 發表
個人意見only:入袋呢d野生產果陣做咩唔入埋? 為又係為左慳人工,先請佢地黎... 因為班靚仔/女跟本冇得揀.. 做成日都係得個飯盒? ..呢d野你出去請,大把人爭住做啦

做果個唔係佢,緊係咁講格...為又係面子問題..
(ps ...
咁呢D係政府問題喎

皇家空軍

我都同意, 如果呢d野都計較, 咁參加左都唔會有咩作為, 因為有親咩服務你都覺得人搵你笨

皇家空軍

引用:
原帖由 auxair 於 1-9-2008 02:09 發表

羌Sir 為AC總参事,亦曾是第二任司令,義勇軍時代已任少校,獲授 MBE勳銜及ED獎章
原來係元老級!

皇家空軍

x坤記囉, 我搵左條靚58 belt, 收我$60

皇家空軍

17 12
發新話題