發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

我鍾意跑步唔代表鍾意遊行, 但聽日都會上街表達對20年前死難嘅心意!

我仲未完成手頭上嘅工作,希望今晚可以參加六四燭光晚會。

試想如果各位都係死者嘅父母或親人,
(唔只六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校)
會唔會都覺得平反來做乜?仲會唔會好似偉大政治家咁宏觀?

又講吓其他幫助民運或發動集會團體,
你哋覺得同阿爺搞對抗好?定乖乖從政好?
佢哋係有搞籌款,但唔係收入場費,你可以唔捐,又唔係多人參加,
以上邊條係好路唔難分。

點解佢哋唔炒吓股票?上吓網吹水?輕輕鬆鬆去過每一日?

引用:
原帖由 seals 於 4-6-2009 13:43 發表

無利益!?長毛做議員都十幾萬一個月啦!
葉X歡及張X強D父母或親人,都支持自已D仔女架!
六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校,全都是人禍!
一定平反到!只是時間啦!
悍匪同六四死難者點可以比較? 你儍架?
應該無十幾萬,佢唔係局長又唔係政治助理!
佢做得唔好下屆唔會有人投佢票,直選起碼有得比市民揀!
返工梗係要出糧,當然唔係利益啦!
如果話搞民主係揾利益,咁不如乖乖做椽皮圖章咪仲正!

今日64維園燭光晚會有十五萬人支持,
司徒華先生20年堅持為公度為真相無白費,
努力呀華叔!

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 00:11 發表

.....

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 00:57 發表

討論歸討論!理性一點點!
討論區有不同議建一D都唔出奇,
悍匪一樣有老母生嘅!
徐步高老母都唔信自已個仔有犯罪!
你話我傻,「出口傷人」呢D唔通叫「言論自由」咩!呢D叫「無品」咋!

立場唔同 ...
如果我用儍字形容seal兄係出口傷人,請版主大人永久禁言我啦!
又或者你可以請我食燒鵝都得架!
如果六四死者係可以同seal兄話都有"阿爸阿媽"生嘅悍匪一蓋而論的話,
咁點解各媒體或團體無為悍匪舉辦悼念活動及要求平反?
又或者各悍匪家屬無成立懝似天安門母親團體對政府作出哄訴?
人對事都加以陰謀論分拆係啱嘅,有自己主見唔好人云亦云!
不過如果我話六四係一件大黑大白嘅事,我諗大家都唔會同意!
社會上20年嘅平反聲音都改變唔到大家,我更加唔得,所以無謂同大家駁!
唔緊要啦!我唔太花時間係網上,希望有機會再討論!BYE

發新話題