發新話題

Ant Man 電影內的茄喱啡

Ant Man 電影內的茄喱啡

在電影Ant Man內,
女主角Hope的娘親,
即是 Janet van Dyne/Wasp/黃蜂女,
出現了大概10秒, 好似講左一句對白,
跟住就非常留下伏筆一定死唔去地壯烈犧牲了.

黃蜂女出場時間極短, 全程面具加CGI,
你話佢係欣宜扮既都得.
睇資料, 演員是一位 Hayley Lovitt小姐, 芳齡唔知.
維基都未有呢個人存在.
再睇IMDB資料,
Lovitt至少在2009年已出道, 多年來只演過幾套低成本的擺明揾食戲.
有趣的是, 這女孩子這些年來一直有做片場助理、服飾助理呢類紅褲子工作.

黃蜂女在 Marvel 宇宙中唔係茄喱啡,
她是SHIELD原老, 是Avengers創辦人之一,
在上世紀80年代, 漫畫中她一直是Avengers 領袖.
美麗, 聰敏, 強悍, 大波,
佢係歷來擁有最多款既緊身戰衣既超級英雄,
絕對係男人筆下既女權代表.

Marvel 要揀一個名不經傳既女演員,
又完全唔帶佢出去宣傳,
即係意味將來會出現的黃蜂女,
一係就A級明星,要冇前車包袱,
一係就已計算埋電視劇簽個新人既可能性.
不論未來係點,
Hayley Lovitt都算暫時揾到屬於自己既15秒鐘的永恆.

附件

14-8-2015 20:45

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gtoray 於 14-8-2015 22:33 發表
咁既野點解你會留意到?
我鐘意目及囡囉

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Tango1997 於 15-8-2015 14:16 發表
上星期睇左。。。阿博士個女好老。。。
呀女始終都係一代女神,
地位同呀莫探員郭探員之類一樣甘不可動搖.
平心而論, 佢係由拍哈比人開始, 加上2013年做埋兒童書作家之後,
髮型造型外觀取向至開始變得有點見仁見智.
要還原應該唔難.

附件

15-8-2015 15:28

發新話題