發新話題

老翻紅點鏡的經濟學

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2013 14:44 發表

你一個人整又那會蝕
說服力很低

今晚繼續搞掂埋佢

引用:
原帖由 louissas 於 27-11-2013 23:12 發表
COPY有NV咩?
75美金左右唔要NV差唔多買到BUSHNELL TRS25了
TRS25連運費大概$120美金.
平靚正肯寄又唔難買,
但現實係你見過幾多人(在香港)有買或有用?
少之又少...
呢樣關乎消費心理, 好得意的.

引用:
原帖由 051039 於 27-11-2013 23:13 發表

AK鏡Mount,但好地地做咩要搞佢
呢碌鏡燈座設在6點位, 上ultimak骨係唔能夠co-witness的.
前面搞唔到, 唯有搞下後面

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2013 23:52 發表

師兄...大家都係DIY之人,我諗大家上來這個網絡小社區都係為左把DIY精神發揚開去,互相鼓勵支持並且交流技術姐...
我信你係一句戲言,不過有時一句咁潮網絡語言可能引發不必要的誤會,因為好多師兄好似我都好鬼out ...
呀F兄應該都係比較難取悅的了.
真品睇唔順眼, 玩具又要笑兩咀, 影o下相又唔啱佢心水, DIY又入唔到佢眼..
自問唔識服侍, 真係招呼唔到失禮晒.

引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 00:27 發表
F兄唔係咁嘅人嚟嘅
唔好咁敏感啦
我唔咬人時都非常和藹可親的

引用:
原帖由 F_Fillet 於 28-11-2013 00:24 發表

係我唔好, 無為意有D朋友唔真係想咁樣討論, 係想show完野大家圍威喂果種討論
我呢D二打六都係行埋一邊食下花生好了
你真可愛

越磨越樣衰例範

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2013 08:36 發表

睇見都火起…你乜差野態度…你D反對意見就係寸人兩句…人地問你有何高見就啞左…勢色吾對就話自己二打六平價槍…

成日記住上次GunBlue同相片的事,出番口氣寸下人…

post出來的相片是選過的,對吧?!

洋溢 ...
放鬆放鬆,
你講得越白,
F兄慣性要謙卑地兜o個個圈就越遠, 佢都很辛苦的.

如無意外, 你會得到網絡欺凌呢個殊榮美譽.
當然F兄很有口德, 永遠不會指明或道姓的,
放心放心.

用得. 唔知邊年邊月至會有心機, 執靚番呢個粗糙到震既磨工..

引用:
原帖由 F_Fillet 於 28-11-2013 13:39 發表

我真心唔知你跳出黎做乜.

某人有佢串人無人串佢老早知, 係介意就一早直頭啋佢都有味啦, 仲同佢咁多嗲?

另一D人, 我一廂情願以為啱傾, 結果開到聲唔鐘意我D偉論, 咪收聲行埋一面囉, 咁都比人"gut"一餐 ...
適量既爭吵,有助溝通
無無謂謂既爭吵,娛樂群眾
失晒控既爭吵,收視率飆升.

而家三樣都唔係, 兩頭唔到岸, 你實在係一個非常稱識既掃興大使

響CGF我學到好多野,
認識到好多朋友,
二手區更加執到好多荀玩具.
樣樣都係樂趣,
種種我都珍惜.

網上處事態度, 我似一塊鏡,
人行近一步, 我行近一步
人迫近一步, 我迎上一步
人退後一步, 我退後一步.

你見鏡中人有禮, 係因為你有禮
你見鏡中人臭串, 係因為你on居.

常識黎既.

引用:
原帖由 jacko 於 28-11-2013 11:08 發表

都ok吖,只要唔好同啲儍佬(Tango....)比就得啦
我都略略有丁點自知之明架

引用:
原帖由 tango1997 於 28-11-2013 15:29 發表

[對号入坐]。。。唔係呀。。。銼得ok呀。。。橫嗰一條骨位點整嫁?
剪左一小忽鋁條, 挫/磨o岩大細後, 挖花貼合表面, 用鈦epoxy痴合, 乾後用1.2mm鑽頭開2個孔, 再用萬字夾網線裁成 pin, 打入固定...

引用:
原帖由 tango1997 於 28-11-2013 16:09 發表

完全唔覺有pin
你睇睇最後o個張...

我好想學好手挫, 現階段整呢D真係唔掂. 平面、直線完全唔平又唔直...最大既障礙應該係我極欠缺耐性...

發新話題