發新話題

UMP GBB Brief review

樓主是14/f 買嗎? 到貨了嗎?
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 7# 的帖子

你就好啦, 甘快有得玩

引用:
原帖由 tongsir 於 28-3-2013 15:23 發表
小弟都入了一枝。
今天調至最大blow back測試:室溫29度,KSC 0.25 g BB,猛將氣。結果最高1.28 J,最低也超過 1.2 J,rps 13。可以順利清匣lock bolt。
我有WE的AKS74U,blow back方面個人覺得UMP比WE還要大一點 ...
tongsir 兄, 如果你甘講 呢支ump bolt back 比 we ak 大, 甘現時市面可同佢比boltback 大力可能只有 we 支svd, 等到手後試下再告知大家, 另外我上網睇真鐵ump 的聲都係比較實, 冇咩金屬聲

Bolt back 其實唔太勁,可能膠身有D錯覺,都吾及家中D GHK ak,we svd更加吾洗比,試下較細個切氣時間兩格再用軟彈弓我諗會好D,不過要下星期先有時間再玩,求其上電筒上鏡頂住先

附件

28-3-2013 23:44

29-3-2013 00:51

29-3-2013 00:51

我成日有個感覺就係vfc既匣出氣valve 係吾多掂

回覆 29# 的帖子

Jam或者上吾到彈係因為條bolt 要用較大既回bolt 力推彈咀先可以上到彈
所以我用返硬彈弓先冇甘jam(換來換去-.-”)一定要set 到最大bolt back 先上得順; 彈匣杏彈咀太緊,匣改左30發容量令上彈彈弓鬆D,有改善小小,明天再用沙紙磨下應該會順返!
不過彈匣氣化唔得,就算一雞full到廿幾飛左右就腳軟,我估出氣valve 係氣化差既關鍵

支槍左十匣左右開始jam 又碎彈,磨左匣既出彈咀,再磨槍上彈位,衣家無jam 了,希望快D出新款valve

引用:
原帖由 JBL 於 6-4-2013 20:57 發表

唔關事嫁!我依家的UMP換回較軟的覆進簧,
飛機的推彈稈用銼仔在下方執科向後角度及執短小小咁多,
灌氣每次不能超過5秒,
等彈匣回温了才射,
用恐龍氣,SRC 0.25珠,
連射一摳到底,又直又遠.......
30發到尾 ...
師兄,除左入氣,條bolt 你用最大的原廠切氣還是用最小切氣?
另外,回鏜彈弓弱個條又弱過龍,頂個膠圈(((張圖係錯,應該頂尾頂彈弓個邊))),好左,不過回鏜彈弓螺絲居然係用鋁制,簡直荒謬, VFX 真係 !

呢支野我SET 到打到冇JAM 運作到就停工, 唔會花時間整 ; 因為仲有其他野要整

附件

8-4-2013 11:02

張圗膠圈放錯位, 應該放尾頂彈弓!!!

8-4-2013 11:02

鋁制回鏜彈弓螺絲, 好"林"

發新話題