發新話題

[認真] 藍田警員開槍一男子死亡消息指有人曾以鎅刀襲擊警員

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2014 21:40 發表
我覺開槍真係無問題喎。。。制止襲擊。。。保障其他市民生命。。。
開槍無問題 開完槍寫Report、同公眾交代、開死因庭 都無問題

引用:
原帖由 blockhead 於 6-5-2014 02:22 發表
有邊套訓練敢保證用伸縮警棍可以一刀唔中制伏地球上任何一個楂刀既人?
有邊個阿媽個仔有責任為一個楂刀航人既疑犯捱一刀?
話時話, 點解有親哩尐野都要訪問"逃緊生"?條    憑乜?
立法會保安事務委員會(好似係) 畢竟都係死左人 質疑下好正常 依家都無人話警方開槍係唔岩

引用:
原帖由 kimberCDP 於 6-5-2014 12:53 發表

涂議員不嬲做法都係咁,有事就質疑,所以我睇完就算,但目的何在,大家心中有數
質疑係正常 到有一日打死人無人質疑呢 你就怕啦

引用:
原帖由 kimberCDP 於 6-5-2014 13:52 發表

當然啦,但質疑的內容又係"點解當時唔打手腳","點解唔用棍","點解唔用手唔用口(叫佢)"以上邊個唔識講。
一個咁資深專員,咁多年見過同樣案件都係講以上依番說話。真係……除左"專業"我都唔知點形容,算喇,就當 ...
處理有不足又唔一定係話佢開槍錯 當時警方有冇係事情未惡化之前解決問題? 呢D都係要研究 話晒死左人 不足就一定有 睇係邊個位的姐 佢提出來都係無可厚非...

引用:
原帖由 T-800 於 6-5-2014 13:54 發表
啱啱睇新聞,死者老父問点解唔先鳴槍示警....?亦充份表現出一般小市民的無知.......(雖然我很同情他....)
死左個仔 唔通你仲想佢讚警察咩...

發新話題