發新話題

點解依家WA D手槍夾斷晒貨嘅?

WA要嚟打先過癮架喎
要嚟睇...我有時覺得WE仲好睇

引用:
原帖由 mashymre 於 15-8-2013 23:27 發表
我支係GSR, SV夾唔岩我架

佢D後衝力又真係同其他廠唔同播
GSR即係普通full size 1911夾都啱用
二手多數都係Hi-Capa匣, 不過都上各大forum二手區努力搵下啦ching, 可能都會搵到架

引用:
原帖由 mk23 於 16-8-2013 00:36 發表
薄匣你想要?

ching小弟想請教一下
你圖中有d匣係彈弓係側邊, 好似WE匣咁既
係咪同其他匣一樣可以共用?

引用:
原帖由 mk23 於 16-8-2013 11:50 發表
那些全部都係WA原廠匣.
包括R-type, SCW1, SCW2系統.
系到SCW2系統及之後, WA才將左面見到BB彈的上彈阬改為中間.
未試過唔知D匣用唔用得到for SCW3系統(其他的如R-type, SCW1/2等的都能共用). 但因D槍只用來儲, 所以都唔覺有咩問題.

致於話能否共用WE? 小弟只買過WE的P.08 及M&P9.
所以答唔到你.
ching誤會了, 小弟提及到WE, 只係想形容左面見到上彈阬既WA匣, 與WE匣本身無關, 小弟亦冇WE鎗
簡單d嚟講, 小弟係想問左面見到上彈坑既WA匣, 可唔可以用係SCW3而已

引用:
原帖由 mk23 於 16-8-2013 17:29 發表
小弟無買過SCW3系統的槍.無試過
但照SCW彈匣同SCW3一樣.
而我試過將舊版匣插到SCW2係work,我仲人SCW3的槍上,應該都無問題.
唉...咁小弟即係俾聯合國果個哥哥仔跣左啦
佢話匣唔共用, 所以小弟鎗展果日先冇買到枝Wilson Combat, 反而買左枝Magna Tech既怪胎

引用:
原帖由 magichour 於 17-8-2013 15:46 發表

佢的意思應該指唔適合打比賽, 原裝 WA 打比賽真係好蝕底.

但做神台槍, 或想感受下較似真槍的後座力係好適合.
小弟冇玩IPSC, 但離屋企唔遠既社區中心每季都會攪一次類似小型IPSC體驗日既活動
小弟次次都有去, 每次我都係用自己玩wargame用既手鎗, 全部都係原裝鎗(就算有改都只係改左外觀)
下次再去可能會帶枝WA 1911去玩, 因為我係朋友屋企試過枝鎗其實都ok準, 係後座力大左d(以打比賽既鎗嚟講)
如果ching你既意思係維修保養上既不便, 咁小弟亦都相同認同

發新話題