發新話題

元朗買氣槍奇遇

我覺得你同佢講買嚟打老鼠, 佢唔賣俾你的確冇做錯
如果你係想問點解佢會咁既態度, 我可以話俾你知d槍鋪就係咁架啦, 10間有9間都係咁, 可能你又咁啱撞正一間再衰d既啦...有時你好聲好氣問佢野, 甚至幫襯佢賣野佢都仲可以串77咁..更何況你而家激到佢唔賣俾你, 呢d態度都唔出奇啦

另外我想問你講果間鋪係咪係上Neway果條樓梯隔離果間呀? 個老闆平時應該係門口斜對面果個工作檯到?

引用:
原帖由 gtoray 於 10-6-2011 03:15 發表

比錢唔係大曬
咩叫同情老鼠唔同情人?
如果以為拎住支氣槍可以事無忌憚就係大錯特錯!
其實我覺得佢似係講緊反話

引用:
原帖由 gtoray 於 10-6-2011 03:23 發表

呢個係觀念錯誤!
殺生為左既係食物唔係無目的殺害

老鼠同曱甴都係害蟲
但都唔應該以虐殺為樂
講真...見到有曱甴拎把槍射佢, 同特登買枝槍去射曱甴我覺得絕對係兩回事

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野, ...
如果你係想問點解佢會咁既態度, 我可以話俾你知d槍鋪就係咁架啦, 10間有9間都係咁, 可能你又咁啱撞正一間再衰d既啦...有時你好聲好氣問佢野, 甚至幫襯佢賣野佢都仲可以串77咁..更何況你而家激到佢唔賣俾你, 呢d態度都唔出奇啦

另外我想問你講果間鋪係咪係上Neway果條樓梯隔離果間呀? 個老闆平時應該係門口斜對面果個工作檯到?

唉..樓主你絕對有唔啱, 果個老闆自己本身既修養都有問題

一個傻既遇著另一個傻既

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 12:56 發表

冇錯..我正係想講修養問題..
其實如果我冇估錯樓主講邊間呢...果個老闆本身係好有問題 (我覺得)
成日係到講自己點威點威...上次有條友去買d parts, 講開原來果個人係打IPSC既, 佢又關心埋咪人地既經濟能力係咪可以打IPSC ( 果個人都幾後生應該係學生嚟 )
...跟住開始係咁講係咁講, 果條友唔知係咪都頂唔順, 就同佢講其實我都已經打咗一排架啦...佢停一停, 跟住又開始講自己以前點樣收成幾皮野幫人砌槍, 不過而家老啦, 唔夠眼啦..呢d錢俾佢都唔賺啦.......
我去過一次之後就冇咗去過

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 18:21 發表
我開post時一早就話我買氣槍主要係貪得意,有朋友買左試玩過咪自己想買一技。至於老板問我話買黎做乜,我話打老鼠係是但答!我點解要咁講其實冇乜原因,個老板問得on9囉,問黎都多餘,買玩具槍緊係要黎玩啦!唔通要黎 ...
你話事但答啫...邊個知呀? 佢要保護自己都好正常, 方便好唔好係另一回事
可能人地都係事但話係你on77, 又事但話唔做你生意....點知你突然走咗去
佢而家可能仲覺得係你運吉

發新話題