21 12
發新話題

向警察致敬

引用:
原帖由 HunterX 於 11-7-2012 16:28 發表

即係咁, 如果兩個警員巡邏時遇到銀行械劫案, Rambo上身咁兩個打十個生擒悍匪, 係咪又係個別警員問題, 與整體警隊無關?
即係咁, 佢地既行為係出於佢地自身既勇氣, 以及捨己為人既精神。畢竟咁既行為唔係佢地應有既表現, 所以同一般call台叫support既警員相比, 佢地(係某方面)應該獲得讚賞。
你極其量可以話香港警隊提供優良既裝備同訓練, 令到呢兩位英勇既警員有咁既能力去兩個打十個生擒悍匪。

不過如果因為發生咗件咁既事, 你就話全香港既警察都係一樣, 可以兩個打十個生擒悍匪....
唔好攪笑啦.....我諗三歲細路都知係一個錯誤既邏輯啦下ma?

引用:
原帖由 tango10 於 12-7-2012 00:36 發表

咁你就完全錯晒啦! 越讀得多書的人法庭一般的會輕判!
我而家問你, 係咪如果打劫強姦唔會犯法唔洗坐監你就覺得可以去做?
如果你話係既, 咁我冇野講

引用:
原帖由 tango10 於 14-7-2012 04:34 發表

我而家問返你, 爭取公義平等是會犯法要坐監你就覺得唔可以去做?
如果你話係既, 你仲有咩好講!
我又問你,爭取公義平等係咪一定等於要犯法坐監?

引用:
原帖由 tango10 於 14-7-2012 04:36 發表

警察受訓練當然包括如何處理沒有公民義務又違法的人! 而且同你, 我任何人都有關!
沒有公民義務又違法的人可能同你會有關
同我就絕對冇關

引用:
原帖由 tango10 於 14-7-2012 12:44 發表

你自動放棄監察權利!
監察咩?
警察?

警察受訓練當然包括如何處理沒有公民義務又違法的人
唔代表你要做沒有公民義務又違法的人

消防員有能力救火, 唔代表你就可以放火

引用:
原帖由 tango10 於 14-7-2012 12:43 發表

你只限於非黑即白的思維, 你最好都係自問自答!
唔明你想講乜
如果你係想話爭取公義平等唔一定需要犯法坐監, 而係有其他方法的話...
咁點要揀犯法坐監呢條路?

21 12
發新話題