發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 T-800 於 6-4-2013 01:16 發表

玩具槍鋪內出售金屬彈、同玩家使用金屬彈都絶對沒錯的....用來做乜才是問題所在....

PS:有意識上:WARGAME專用AIRSOFT GUN 比金屬 AIR GUN 更有問題...因為金屬AIR GUN 根本不是設計來給您射人的(毎 ...
其實我覺得係到留言既師兄都對鎗(both AIR GUN and AIRSOFT GUN)都有多少認識,個人覺得點解我地會話AIRGUN 會比較有問題只係因為支AIR 鎗只係泥香港既時候 SET左落UNDER 2J,要做既只係重置係佢就可以打到2J 以上,睇返個說明書一支GAMO CFX 重置完可以打到15~20J,點講一支airsoft都打唔到咁大力.
而且改airsoft gun係要對改鎗有一定既認識先做到,一般新手根本冇可能做到過2J既,所以業界都有責任唔好改D過2J既鎗LO.

BTW 如果一個有經驗既人自己改到咁大力之後去打人既話,叫佢去死LA

引用:
原帖由 chris1 於 6-4-2013 16:05 發表

不如話支玩具M4換返槍管等等零件就可以射5.56
你咁講唔係唔岩,咁你改係邊到有合法既地方可以比你換到件比打5.56
仲要比你合法咁買到5.56彈

我想講既係,AIRGUN 本來就唔係係香港買返泥既below 2J,要回復本來既力比改一支airsoft 去到咁高火力來得易.而且AIRGUN既彈藥比BB彈既殺傷力高,我諗就算大家都係1.5J,打出泥個效果都好唔同.

引用:
原帖由 T-800 於 7-4-2013 10:25 發表

簡單D講:男人有條陽具就有機會用來強姦(尤其在印度...),咁係咪要剪晒佢先至安樂呢....?

Happy shooting!
都唔明點解一定要用刀泥做比喻,刀算係日用品,正常用既時間都比AIRGUN多.
你仲好笑,男人有條陽具都可以拎泥講,天生既野泥,而AIRGUN係消費品,根本就唔可以放埋一齊講.

老老實實唔影響人同生態既話當然冇問題,你知唔知日日返工聽日人問AIRGUN既時候10個有8個都問你打唔打得死D老鼠牙??打唔打到死D 烏類AR,你就知唔正常玩AIRGUN既人比正常既多好多.
而且AIRGUN本來就唔係under 2J 既野泥
同樣道理,點解閹槍都要登記,AIR GUN唔洗??請指教

引用:
原帖由 gtoray 於 7-4-2013 18:31 發表

咁你有冇即時送客?
或者同佢講氣槍笨唔係咁用?
基本上只可以同佢講只係用泥打"把"同收藏好LA,唔好要泥打活體/影響到人

引用:
原帖由 T-800 於 7-4-2013 18:22 發表

1.D儍人點問係d儍人嘅事,自己唔儍就得...
2.因為當年香江正苦D專家定左少於2J算玩具唔駛領牌law...過2j就梗唔得la....呢位小朋友有無聽書架,要請教問香江正苦law....
3.AIR ...
我只係想指出有好多人買鎗既時候,第一時間都係問支鎗既威力,而且有諗過用係一D不正當既地方.
正路閹槍打唔出彈咁一定冇2J LA,咁登記泥做咩
有邊個AIRGUN既offical site 係有一支唔過2J既鎗?眼見香港賣得既AIRGUN都冇幾支本來就係唔過2J

我冇話過所有玩AIRGUN既CHINHG都係會做D唔應該做既野,只係希望可以有個方法減少呢D氣鎗傷人事件,再者報紙唔賣唔等於冇發生,打爆玻璃窗成日都有??

引用:
原帖由 T-800 於 8-4-2013 04:04 發表

1.無辦法,而家D小朋友係咁...無計,有D仲講埋閹槍....問點解閹槍要攞牌而2j以下AIRGUN 唔洗攞牌喎....?
答=閹槍因為除左唔可以發射之外,成支都係”火藥武器”簡稱「火器」嘅零部件....法例上 ...
Daisy 840,95同RED RYDER 係 Youth Rifles泥,你都知係10歲以上小童玩GA WO,另外果幾支都係打CO2.
可能我講得唔清楚LA,其實我想講既係Full Power Air Rifles.
http://www.civiliangunner.com/cg ... id=30770&page=1
比起現在市面上那該死的港版合法1.9J GAMO 440表現勝出很多,當然,若GAMO 440 <還原>之後表現定必有<<天壤之別>>,但小弟向來不玩犯法玩具,奉公守法最安心也..................
如果位位CHING你咁奉公守法就唔會有咁多人對玩鎗既人有誤解LA唉...

發新話題