37 123
發新話題

WE GBB 專區2

今次買左3樣野玩,
1.嘩佬
2.芯
3.入氣咀
首先嘩佬先,睇下有咩分別!

條芯粗左

d人成日係出氣口漏氣,可能係條嘩佬芯大幼,,扑淆左搞到漏氣...宜家lax條芯加粗左..
好明顯會細力左d,我琴晚發現有隻匣出氣口又微微漏氣,裝左就冇再漏

之後就講芯

條芯用質好左,,同埋度牙長左,,可以拎入d個folding嘩佬,,會細力左
之後見佢平平地,,買埋入氣咀

問過先知有咩用..
之前打game果陣,,試過入入下氣...蚊返條入氣咀出黎果陣個入氣口係噤噴氣
係因為枝gas既入氣咀頂"咩"左個入氣口,,搞到係噤漏氣!
依個出好似話駁左係枝gas到差氣唔會有噤既問題wor,見平就買左個黎試試

引用:
原帖由 kevincpy 於 9-8-2009 05:27 PM 發表
有無師兄搵得返...有隻可以用機米教到大細力o既藍色bolt芯呢
呢樣野好似香港仲未有...
好似失敗左,打打下機米都甩埋

引用:
原帖由 kei_2000s 於 9-8-2009 06:41 PM 發表
我用緊 WEEE SCAR. 最近發現打連發時會3發後自己停, 有時1發, 係控制唔到既. 每次都要重新 cock 鎗, 跟住又黎過出事. 原因係支嘩佬芯個頭太幼, 個撞針成日都打唔到, sin 左上去.

可能換左支嘩佬芯會解決到....
唔係依個問題,係個底盤上面新加既鐵片L位比個bolt撞蝕左,個bolt向前果下打唔到或插左底,放唔到個鎚導致連發失靈!
我果枝都係噤,拎左去軍軍軍整,不過零件未有,有排等!!希望快d有廠出保品

引用:
原帖由 zxczxc1980 於 9-8-2009 08:35 PM 發表
有冇師兄有台灣出的aps-x知訊
好似係台湾game友既diy

引用:
原帖由 kei_2000s 於 9-8-2009 09:46 PM 發表
先謝師兄, 但我既情況同你有d 唔同.

因為每次 stoppage 時都要重新再 cock 鎗, 所以個 bolt 係可以release 個錘仔.

因為個 valve pin 太幼, 而且同撞針接觸面太小, 所以好易 sin 走.
我都要cock一下先再打到...

新玩具!

附件

14-8-2009 22:01

14-8-2009 22:01

自己車既10.5"管,we m4果條管唔要前果節少左一忽,自己車到加長左少少

引用:
原帖由 Zap 於 15-8-2009 01:17 PM 發表

咁大工程?!唔10.5"唔係有得買咩?
唔想用鋼,,自己搵人用鋁車

引用:
原帖由 Pvt.King 於 15-8-2009 12:14 PM 發表

挑, 用到甩色就當新野

(joking)
岩岩計劃車14.5‘’一體鋁管!

引用:
原帖由 Pvt.King 於 16-8-2009 09:31 PM 發表

不如特別d, 諗下呢支丫喂, 16"
你有噤長既內管咩?

終於染好左啦x!!

附件

18-8-2009 00:18

18-8-2009 00:18

引用:
原帖由 Zap 於 18-8-2009 12:29 AM 發表
ok ar~
thx

引用:
原帖由 Zap 於 18-8-2009 12:37 AM 發表

would it be expensive to cnc one like this?
cnc車管....唔洗噤哂$呀?

引用:
原帖由 fai84 於 18-8-2009 12:39 AM 發表
出左改aeg管方法又係無咩反應,都係留返黎自己玩算
係冇你噤既技術改...

引用:
原帖由 Zap 於 18-8-2009 12:44 AM 發表

I mean to build one like this..
-3-緊係用最低成本去做啦

37 123
發新話題