發新話題

點解我屋企越黎越少位...

點解我屋企越黎越少位...

"成成"都懞既..呢支鏡夠膽開我$800

附件

26-6-2008 22:22

每日又要搬多個盒啦XDDD

引用:
原帖由 ZaMaR 於 26-6-2008 22:35 發表
成成有時d野好貴...
我枝sigma 30mm 1.4問成成要3400,其他地方多數3180,我搵到間平既就3050買左,仲有間2980就冇貨
無貨果d...佢講到298都無用啦....

不過係成成問價果時..咁岩佢sale緊部400定唔知450D比第個客..
聽到部機d快門聲..真係好怪=3="

引用:
原帖由 高!高!高! 於 26-6-2008 22:37 發表
$800???
你叫佢比錢你賣返比佢吧!!
依家幾多??
我即時開口"嘩"一聲之後話佢咁貴

去左第間買..$680
呢個價算差唔多

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-6-2008 22:38 發表
因為你有$買多左野
有錢的話..個1.8會變左1.4 XDDD

引用:
原帖由 ZaMaR 於 26-6-2008 22:45 發表

咁又唔係,佢可以訂,3日內返貨,只係我唔想等...

唔同牌子既快門聲都唔同,我唔中意canon聲,nikon聲最好聽,km聲一般,好鬼大聲...sony聲好少少...其他未聽過
canon既聲...我唯一接受得到係1D果d聲..絕對係正

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-6-2008 22:57 發表

對你o黎講係遲早的事
我唔會為左果0.4做呢d傻事

引用:
原帖由 高!高!高! 於 26-6-2008 22:57 發表

嘩!唔係一定要大果一級,唔好1.4,
1.8靚過1.4的,已前做鏡頭測試的功課時證實了,
網上睇都有人講過,只係d虛榮人有理冇理喪推1.4 ,
1.8靚d仲要平好多,唔買對唔住自己,
你冇買錯!!
呢支只係買來玩玩..差果0.4光圈唔值千幾/幾千蚊啦..
我唔會走去買85/50 1.4既~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 26-6-2008 23:43 發表

唔好買 係就買0.95.......
要等幾多年先有呢樣野呢

引用:
原帖由 高!高!高! 於 26-6-2008 23:59 發表

已經有過,好似係F3年代產物.
下.........
點可以做到<1...

嘩...靠..真係搵到f/0.95

http://www.canon.com/camera-museum/camera/lens/s/data/50-85/s_50_095.html

引用:
原帖由 高!高!高! 於 27-6-2008 00:47 發表

http://homepage2.nifty.com/akiyanroom/redbook-e/repro/tv.html
GO!GO!GO!
再大D!再大D!再大D!再大D!再大D!再大D!再大D!再大D!

兩支已前係東英有 ...
我都搵到呢支..不過佢寫住TV-NIKKOR..唔知係咪for相機呢...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 27-6-2008 01:48 發表

唔係比相機,係做X-RAY果類,鑼C Mount比放大機/VIDEO CAM之類多,
但係佢有張相係上相機??
點解X-RAY鏡多數係>F/1呢,
上網見到"蔡頭"都有支替NASA做wo??
真係想知係VF入面睇有幾光..
同影出黎個效果究竟會係點呢...

引用:
原帖由 Elf 於 27-6-2008 05:15 發表
NASA多數係哈蘇喎...
依枝f/0.9根本得幾十支... C記50/0.95都話有量產.. 依枝野根本無人見過
NASA之前都有訂批NIKON架

引用:
原帖由 高!高!高! 於 27-6-2008 13:29 發表

F3都係上過太空O家,哈蘇仲上過月球,不過留左係月球冇帶反來,
CANON/NIKON/CONTXXX都有過D大光圈鏡,
不過>F/1真係冇景深咁滯.x!!
想像唔到會係點....

鋪返張爛相先~~

附件

28-6-2008 12:29

發新話題