16 12
發新話題

國狗 m249

咁又如果買支日本槍返嚟,啲齒換左ca既,咁又算唔算係日本槍呢????

引用:
原帖由 agrippa 於 30-9-2007 12:57 發表
近期心"旭旭"想買支國狗既m249黎落埸玩..
但係各大forum都見到人地話無落油 d齒輪又好雞
咁如果想去d鋪頭搵人幫我制  大至上應該要換d乜野呢
同埋有無邊間專整國狗槍有一手既.
又離左題添,其實支249以呢個價錢真係無咩好講啦,鐘意既會覺得好抵(包括我),唔鐘意既會覺得唔抵!

但係支249買返嚟真係要加返啲油落去個波箱入面,如果淨係加油,可以唔駛爆波箱,你search下啲教學,應該都可以應付得到,
不過記住裝返支槍管時要對好個入彈位,如果唔係就出唔到彈啦!
我個人認為原裝個摩打就太慢啦,一定要換,但係一換就要爆波箱,我諗街無乜人會幫你改國狗,你都係揾朋友幫手啦.
如果爆得波箱就唔掙在換埋個氣缸啦,因為個氣缸內壁就大左少少少少(唔知係咪個別例子),漏氣都幾勁下,要換
至於齒輪同氣咀都ok!

回覆 #23 surfer_ann 的帖子

1. 你既意思係咪無左粒'老鼠屎'呀? 如果無左就放粒長啲既電線外膠圈落去啦,反正原裝粒"老鼠屎"都無用既,我就整左粒長少少既落去,完全無問題喎
2. 用普通既短軸就可以啦,不過要拆走摩打座尾部本身粒螺絲至得(有可能唔駛,因為我隻摩打係金弓g36c原裝摩打,所以會長左啲
3. 我就用緊p90原裝氣缸,基本上睇你想用幾長管啦

引用:
原帖由 mid_te 於 9-10-2007 02:00 發表
老實講,我又唔覺得搵唔到鋪頭改
入明槍擺低幾千應該點都有計傾既
唔係既米試下搵波仔...佢應該肯改掛???
你咁講我都無辦法啦,
擺低幾千喎,不如你比我啦,我幫你改啦...............(如果我改到既話)

其實佢原裝啲齒已經好好架啦

回覆 #32 jabberwock624 的帖子

我又想問問,如果你改日本槍,有咩parts係基本會換呢?齒輪?bearing?杯士?彈弓?
我又想問問,如果你改國狗槍,有咩parts係基本會換呢?齒輪?bearing?杯士?彈弓?

咁即係話改日本同國狗大致上係相同啦,咁你改日本槍既時候,咪一樣要換哂入面啲嘢,咁支日本槍仲係唔係日本槍呢?

回覆 #34 jabberwock624 的帖子

如果係咁,咁你就唔好話國狗點改都比唔上日本槍啦,其實都係睇你點改啫

引用:
原帖由 bravohk 於 15-10-2007 19:30 發表

既然國狗系咁好你咪買多幾支黎玩囉,有咩好嘈~
我唔係嘈,只不過講返句公道既說話啫,點解國狗一定比唔上日本槍呢?
日本槍發展左咁多年,而國狗只不過係近呢兩年先開始,但係我覺得都已經係好好架啦!
改槍除左要有靚既parts,最重要係好手勢

引用:
原帖由 bravohk 於 16-10-2007 19:17 發表

點解國狗近呢兩年先開始發展已經咁好??因為佢一味Copy人地之前十幾年整落0既0野,你覺得好光榮??
嘩......唔駛講光唔光榮呀 雖然我係中國人(可能你唔係啦)!
至於copy呢樣嘢都幾值得講下, 咁ca, star又算唔算係copy人哋呢?
有平嘢用唔好咩,唔通比一啲人壟斷個市場好咩?
本帖最近評分記錄
  • golliwog19 威望 -5 禁止公佈或使用店舖/商戶真實名稱 18-10-2007 00:35
  • golliwog19 金錢 -5 禁止公佈或使用店舖/商戶真實名稱 18-10-2007 00:35

回覆 #43 仔仔 的帖子

嗯.........都算叫做有人認同吖
其實我都唔想爭拗咁多,但係點解有啲人成日都要踩底國狗呢?
我自己都有日本槍同國狗,毫無疑問國狗買返嚟之後係要有啲地方要𢴇,但係都未至於差到比人杯葛呀

回覆 #45 仔仔 的帖子

嘩.......咁我希望你唔會有呢一日啦(當然會有只鐘意日本槍既人既)

引用:
原帖由 bravohk 於 16-10-2007 21:18 發表

我見你暗自高興國狗0既興起吖嘛~
算啦,我都無嘢同你好講啦,你唔鐘意國狗可以唔買,但係無必要加鹽加醋既
你成日話買國狗既人係"國狗死硬派",我知你有大把錢買啲你認為值既貴槍,咁無乜錢既人唔通唔可以買啲平既槍玩wargame咩?以前只可以捱貴槍,而家有得選擇,點解要杯葛人哋呢?

引用:
原帖由 bravohk 於 16-10-2007 21:37 發表

閣下咪就系我所講0既"國狗死硬派"囉~
咁你就係拜日本槍主意者啦....

即係日本人既傀儡啦

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-10-2007 21:38 發表

我覺得呢....其實呢....又冇人杯葛,又冇人加鹽加醋,又冇人踩國狗...lor~
随便你點講啦,根本就無預埋你

引用:
原帖由 kk3296 於 16-10-2007 21:58 發表

就係拜日本槍主意者啦....

即係日本人既傀儡啦
請留心

16 12
發新話題