發新話題

Ksc usp未清匣lock slide及飛機有時唔縮問題

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-8-2013 23:58 發表
小弟有枝ksc usp打打下仲有彈就自動lock slide
而且有時隻飛機唔縮
請問有冇方法可以解決?
Thx

另外想問下如果想換slide,barrel有咩牌子好?
唔該晒!
呢個問題唔少人問過,
但似乎都係無一個確實ge解決方法

小弟usp compact有兩隻匣,
一隻都有以上問題,但用另一隻又正常...

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-8-2013 00:20 發表

咁Sad既...
睇舊post話slide stop後有條鐵絲仔,唔見左就會咁
我見我果枝有,係好似走左位,依家放返好但未試

只差飛機有時唔縮,仲有唔知換咩slide好
千鬆d ge得sd (~12xx? i forgot...)

約二千ge 有detonator

重有台灣果邊有z-parts鋼slide,價錢不詳~ (also forgot...)

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-8-2013 00:30 發表

最平都係sd,加上只係sd係鋁製品,請問好用嗎?
另外想問下難唔難搵?
唔該晒!
係鋁!

童工好似長期有,唔肯定
聯合國個網話有!

我支compact用緊sd slide,個人覺得ok,幾靚

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-8-2013 00:50 發表

咁同槍身緊密度好唔好?原裝果隻有d鬆
另外洗唔洗執位?

我諗住整隻titanium color Usp .45 full size
唔知12xx包唔包管呢?
Thx
緊密度...支槍攞上手左右搖吓,
明顯比換左pgc slide ge馬仔18c有聲,不過應該唔多大問題呱

至於執位...小弟支compact收二手以經裝左,
但從個磨到花曬ge前西同RCman兄usp tactical 換slide post,
至少知道對西好有可能要搞搞佢

同埋個'pau'殼鉤好易甩,建議即該用aa膠粘好佢.

sd usp 系slide 應該都跟barrel

引用:
原帖由 tf141 於 11-8-2013 01:06 發表
我同我個朋友買果陣$900咋喎
溝架連外管, 舊年春天, 童工價~~~

我果枝係Compact
朋友果枝係Tactical
兩set同價
而家先知條slide個流水號係唔同ge

引用:
原帖由 tf141 於 11-8-2013 01:50 發表

唔係掛
不過其實我冇咩所謂
真係開心大發現

發新話題