48 1234
發新話題

[認真] 2012世界災難、UFO、世界神秘事件、預言、宗教、靈性....講場

我係基督徒 同時亦係絕對相信科學(由於我係做research ge)
我絕對認為有外太空生物,畢竟宇宙每秒都彭脹緊
我亦覺得末世係近,根據聖經啟示錄描述末世嘅徵兆,同而家嘅處境的確愈黎愈似
天災瀕生,即使唔係200年一次嘅return period各處仍然天災瀕生
"民要攻打民,國要攻打國"; 宏觀世界各國現時嘅關係,我敢講比一,二,冷戰仲亂
以基督徒角度,世界隨時末日
科學角度,地球仲有一百幾十年玩
一個獨特想法係,我相信黎緊一次嘅生物突減會係人為嘅
之前恐龍滅絕,冰河時期,到黑死病 都係大自然引發嘅
如今 人口再次見頂,我相信人類增長速度未必等得切大自然做嘢
所以有一日,大國有機會製造一次人口滅絕,將地球1/3-1/2人口消滅
以達致重新平衡

引用:
原帖由 gtoray 於 31-8-2012 14:59 發表
近期留意火星是否有生物
btw. 依然未聽過號角聲...
我都極期待
美國一直對外太空嘢收收埋埋
如果唔係充份證據,好奇號嘅嘢唔會俾世人知

引用:
原帖由 2slow 於 31-8-2012 16:51 發表

好難得見到有基督徒同時相信Science喎

唔係互相有conlict咩
世人嘅誤解
試下諗深啲
我信神 自然信佢創造嘅科學 兩者何抵觸之有=)
好多大科學家都係研究到實在無得研究/研究唔到 只能相信一定有主宰

Btw, 有無人討論下我所講嘅"人造末日為論"

引用:
原帖由 oliver1997 於 31-8-2012 17:04 發表
我今日用Eng討論,你地照樣中文答啦,Thanks~

In my point of view,human will not face such an issue of nibiru...
Human will be destroyed by themselves long before the cosmic disaster.
The reasons coul ...
同我嘅"人造末日論"有相類似
根本唔使等到大自然take action

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:11 發表

其實佛学、基督教同科學在深層來説,並無真正沖突之處,如果深入了解更有很多共通之處.....而因為現今科学只能解研究到虚空宇宙的一点点小部份,而對宗教學説的了解亦是 ...
正如我話好多大科學家研究到無得前進就只好相信一切有主宰
敢問軍醫叔叔 有否宗教信仰?

引用:
原帖由 BNO 於 31-8-2012 17:15 發表
呢個討論真係牽連什廣

人造末日論 係影子政府既陰謀論
ufo Nibiru 又關靈性同new age既問題

剩係諗都可以諗幾日
我覺得同影子政府有少許出入
不過認同你 呢啲真係可以諗爆腦

引用:
原帖由 BNO 於 31-8-2012 17:19 發表
人造末日論 唔係指 影子政府大規模人口控制咩?
願聞其詳
我信係大國政府突然消滅部分人口
如:生化武器,核武
同影子政府有差別
即我唔認為美國控制一堆國家

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:24 發表

小時候是基督教、現在是佛教....但仍確信上帝、耶蘇的存在....

HAPPY SHOOTING!

用基督徒角度發言
"除我以外,不可有別的神"

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:24 發表

小時候是基督教、現在是佛教....但仍確信上帝、耶蘇的存在....

不過坦白講
佛"計"係導人向善嘅

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:44 發表

問題是:這句話是否一定是出自上帝意思....?而佛家一向認同上帝、神、天主的存在......

PS:有某D經歴軍醫在網上不敢公開説太多....

呢樣嘢我應該可以同軍醫叔你交流好耐
不過唔好騎劫個post喇

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 17:51 發表

導人向善只是基本,最重要是提升靈魂而達到自度度他、再而溶入宇宙意識、解脱自在、....

都唔基本架
你睇下撒旦教,mormon

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 18:00 發表

輕輕帯過,点到即止...日後再請您指教...講番有形的地球、太空吧...

軍醫叔千祈唔好咁謙
你向我呢啲靚仔指點指點 再好不過

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 18:02 發表

セ來架...

每個字我拆開睇都識
加埋我就唔明喇
請指教

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 31-8-2012 18:55 發表

我都有興趣,會否另開Topic交流下?
睇你頭呀版主大大

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 21:48 發表
剛才 (晩上9時前) 菲律賓群島區發生猛烈地震,美國地震勘探局錄到是黎克特制7.9級,本港天文台則錄到7.5級。

位於夏威夷的太平洋海嘯預警中心向菲律賓、印尼、台灣、日本、巴布亞新幾內亞和太平洋其他島嶼 ...
Epicentre咁淺 真係危險

48 1234
發新話題