20 12
發新話題

[認真] 如何保養辣雞?

引用:
原帖由 tango1997 於 11-11-2012 04:24 發表

幾多火(W)
另外邊個話你聽我做電工?。。。。我一個牌刀無
我係做雜工!。。。。職位:二級工人。。。。公墓園薪級表0級
二級工人講野三級wor

引用:
原帖由 faihk 於 11-11-2012 02:31 發表
雞頭辣野個陣要有條濕布/ 海綿清理吓佢, 唔好比太多用過/ 已經黑左既地野JAM晒個頭嫁!  
每下辣定用濕海綿清理下,也可用細砂紙擦下(別經常做,旁門左道)

松香只是令工件上錫時易少少减少張力

溝鉛主要作用我估係要另到錫線再柔軟D同溶點低D-----正好相反,錫線含鉛皆因平,但硬身同難溶.所以平線好難焊

其他野吾係睇tango兄教學,我錯Q o酉

焊野我都唔靚....好多問題同D c兄一樣

可否教下上鍚手勢尼?

係law,我辣一個20mins,電子廠女工就機械人咁辣

再拉板機最勁係會提升到120W----扣實幾耐到120?

引用:
原帖由 T-800 於 12-11-2012 15:55 發表

1.先吾計浸錫,以前人手辣計,人地工多藝熟...
2.電子廠女工用專業版weller,幾千銀一支(set)架,加上高級含銀錫線,係人揸住都快架.......

happy shooting!
幾千銀一支(set)?????乜料咁貴?

引用:
原帖由 tango1997 於 12-11-2012 18:20 發表

無段變熱火控恆溫防静電諧波訊號管理雞
無段變熱火控恆溫防静電諧波訊號管理online+USB plug in雞

武林聖火雞!

RJ45係連電腦,USB係入program???
但連電腦何須在前面???
仲有個咪插.....

我有米ge話一定要買部辣槍柄

真正具有"燒穿雷達"功能

係多芯Din揷,比電同數據技雞嘅.......咁RJ45同USB頭就好可疑了

USB係播MP3,MIC插駁MIC,RJ45上網.

咁就天涯若比鄰地同分廠同事邊唱K邊上錫....

引用:
原帖由 tango1997 於 12-11-2012 23:14 發表
好彩成篇野在吹水廣場姐。。。。如果唔係。。。。成班比人夾哂去老鹵領事館
好彩成篇野在吹水廣場姐。。。。如果唔係。。。。成班比人夾哂去green hill hospital

雞係明火噴咀火苗極尖細咁就吾係雞啦

好似D人用勁熱風筒拆IC的.....

引用:
原帖由 T-800 於 13-11-2012 14:20 發表

將支辣雞同埋您隻手分開兩條缐落地.....

Happy shooting!
吾明白

我無乜牙力約叔叔飲T

20 12
發新話題