17 12
發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

玩運動氣槍射擊形象點都好過wargame,你信吾信?

公眾睇你D airsoft parts咁多就生疑la

你禁人時人亦可禁你

提倡運動氣槍射擊,爭取場地才是正途

利申:我無運動氣槍/運動氣槍射擊

引用:
原帖由 jacko 於 4-4-2013 14:11 發表
我都有加入呢個反鋼珠group, 但我其實只反對在一般槍鋪賣, 我認為應該有一間正苦認可嘅鋪頭賣, 而買呢類鋼珠/槍嘅人要攞牌, 雖然對喜愛玩呢類槍嘅師兄係麻煩左, 但始終係小數, 又可保障正常 ...
計我話所有賣槍的要攞牌仲好la

一係吾管,一係一齊管,要係源頭一齊管

新聞ge野一期興乜就不停講乜....你吾覺爆開渠蓋就日日爆,電視機着火就日日着....

你可以點驚?真係泥個陣你又可以點阻?

引用:
原帖由 Dave 於 4-4-2013 18:44 發表
睇哂兩邊台post,不知是否同一人開,不論。

個人覺得近排不停有airsoft 為害人間新聞,一來是流行,二來是有心人乘機抽水,

客觀來說,airsoft 界仍是那個樣子,要說劣化得特別大的日子,應該是國狗當道,人人 ...
500% support

引用:
原帖由 tango1997 於 5-4-2013 10:42 發表

唔好話加入fb羣組。。。。直頭係隔離台出post嗰個刀有問題。。。。怪老二亦衝動左小小
隔離台出post嗰個...我識佢十年了,一名熱血,熱愛wargame的好人

有時大家出泥講下,或吾定無咁激化

網絡年代的悲哀

引用:
原帖由 mic_hk 於 5-4-2013 11:10 發表

隔離台講以經有好多人講到變成"為嗌而嗌~ 吹都要吹到贏~"既地步~
所以我不會在此問題上留什麼言.因為問題的徵結在頭兩頁已有答案,餘下的只有意氣之爭

我係你們的立場的.

所以我無話佢啱

網絡上,這話題激得偏離一切

又乜事呀?關反鋼珠、反鉛彈有乜關係?

看兩位話語中的訊息,兩位都係老pat pat la,一人少句比下面好吾好

引用:
原帖由 tango1997 於 6-4-2013 16:03 發表

搬去同羅round?畢國?。。。。嗰度多G竇啊
原型畢露

我覺得佢未到咁 ....好心加固執姐

唉,我收嗲

雖然少見,不過我識得佢耐,先至講佢"個人"兩句:好心加固執(擇善固執).

佢做法我不贊同,佢立心我倒諒解.故仔我就不便說.

佢又無能耐立法,佢有能耐立法我地又阻吾到.今次佢遭口朱筆伐又不成氣候.

既然大家講吾服佢,咪當佢傻的算了.再說只剩下意氣.

私心D諗,我又想玩鋼珠、鉛彈.wargame我又吾玩.
我純幫佢為人說話.

不如大家寫D精華充實下個圈子la.為了一個話題,升到法哲學去曹但又講不到交點,仲要搞到約人去投注站"傾"....何必呢?!

我就整緊新野了,希望大家一齊努力

Happy shooting/DIY-ing!

講講下想玩鉛彈tim

一年前當有人送我Anschutz 1403時,我想過:
1.全DIY一支6mm比賽槍
2.買一支曳曳比賽樣鉛彈槍

最後止步.
我始終認為:

玩鉛彈槍
1.要有地方玩
2.要有fd一齊玩
3.支野要大力小小打到比賽ranger

玩6mm
1.改得貴