26 12
發新話題

認真!覺吾覺近一年少人玩槍

認真!覺吾覺近一年少人玩槍

認真!覺吾覺近一年少人玩槍?

槍街靜左...game場靜左...各大討論區靜左...玩槍夕陽?!

仲有,最近我上FB睇,好多人上去貼槍貼DIY貼賣野...吾同玩槍科林都夕陽?!

外國科林都係咁
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Dave 於 8-8-2015 22:59 發表

而家常態,嘜都係淺嚐即止,
為一種興趣鑽研深入,甚至成為達人已經沒多少人願意。
沒法子,玩樂太多。
而家常態,嘜都係淺嚐即成為FB達人,沒人願意興趣為鑽研...

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Ang123456 於 9-8-2015 00:24 發表
而家有D人為咗打wargame而玩槍,對於槍既結構並無興趣!
以前D人打game,  乜都diy零件,五花百門都有,多少對結構都有D認識!
槍街静都係市場競争,汰弱留強,加上香港舖租越炒越有!
股票市場 ...
x2

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Tango1997 於 9-8-2015 10:37 發表

因為gbb出現
y?

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 9-8-2015 10:52 發表
我都覺得好靜,我就覺得可能關呢期冇咩好衝擊性既槍款推出。。純個人感覺。
衝擊性既槍款???

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 gunlock34 於 9-8-2015 13:25 發表
小左人玩槍係咪好明顯?唔係,旺季d室外場都爆曬
係小左人係一個大平台度交流,當然原因有好多種
先講forum:
人地問野就叫人google 先又叫人要唔該前唔該後,做漏就狂小,比我都唔係度問啦
跟住多左facebook/what ...
我覺得無禮貌係世界性現象,新一代尤甚

至於九問又係好大問題,問泥都吾知佢問乜,乜資料又吾講,文盲咁...我比吾到例子

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 laiwangkai 於 9-8-2015 14:34 發表
自己果班朋友懶
見我有齊工具就永遠剩係拎比我整
同佢講改左D咩剩係會講"你執順左就得家啦,唔洗知咁多"
有時好心灰
為左幫人定管改野同DIY一放工就返屋企落手整
但到頭黎無咩邊幾個會聽下點改同用咩改...
有時 ...
我都玩到好悶好灰,得閒時間又越泥越小

以前無wtsapps反而多D game隊

《河湟有感》司空圖

家下D英雄要超能力,真係出世已經到達終點線,陀鐵啡壞人搏扎...收旗啦

做特務跳樓飛車有蝦條?!....入職要求要靚仔,又係出世已經到達終點線...

如果Ant man中譯叫蟻民...我諗D人以為係Friday File電影版...吾去睇

《河湟有感》司空圖

咁無計....一個行業顧客群越老年化,其商品走向越高端越昂貴之路,門檻越高

十年前全身前槍二千連槍係最低消費,今日吾得

《河湟有感》司空圖

年青人以前無依家咁多必要消費,每兩年出部新電話,仲有D19潮著

仲有單車相機打機...

GBB就咁落場都吾駛諗...

玩槍要玩得街外人明同型...係好難的

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Tango1997 於 9-8-2015 19:30 發表

見倒你條百佳。。。諗刀諗到點只比你搞一鑊呀。。。仲唔走牙
咁都可以去到講女...佢個腦真係鹽做的

《河湟有感》司空圖

禾只係DlY,其他方面只係新手

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 withp90 於 10-8-2015 14:36 發表
我係因為卡通片先買左支p90 lol
買完之後先考慮打game

forum死緊呢樣野其實都唔係一日既事
況且facebook group 你有問就實有人答 (是咪吹水毒蛇就另一件事)
forum 一問就會俾老屎忽 「爬文」「禮貌」左

你話 ...
我都想D game 場執久哂

呢個年代要快答。。。我就幫老手個邊嘞,幾個壇熱心老手為數不少,成日為D太陽從東邊升起嗎的問題長篇大論。。。義務咋喎,屈尾十話AB都無揀呀,我買左Z。。。想點先?!

其實網絡資源係好豐富,不過潮興餵食(最好含埋),咁有幾多新手教學文都無用。

有時我會諗係咪D老鬼係到阻住地球轉?!又係一個問题。

可能FB不用再申請帳號儲積分+事實上的實名制,無科林咁麻煩。。。若果科林普史有個like掣,就吾同嘞!

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 2slow 於 10-8-2015 14:46 發表

如G3系列GBB, P90, AUG...
吾係電腦game槍出泥把咩。。。又長又無骨。。。上述國家用416啦家陣

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 2slow 於 10-8-2015 15:46 發表

我想再講多次一樣野, 大家出post點解唔可以直接出品牌名稱??
對於新手黎講真係好難搜索, 鬼知"我們" "\/\/A" "VFZ" "方丈牌" "豬香港" "蘇大C" 等等係咩東東??!!
係, 同期既人可能知係咩, 但以後d人想 ...
所以我出post一定出DIY

《河湟有感》司空圖

26 12
發新話題