發新話題

填火藥成散槍彈 空氣槍CAM870需繳回

PPS,田中一樣死?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

底火引信雷管,係最難搞的東西。。。。不過,係難搞姐

台黑幫乜都番到,A記870係一個隱患

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 queen 於 19-10-2016 15:16 發表
邊洗底火架……大家唔記得當年國際M10啲cap子殼係邊度生產同發明咩……

台灣比玩煙花爆竹……要黑火藥無難度啦
CaP彈既Cap咪就係雷管咯!

《河湟有感》司空圖

我估:槍係打得響實彈,但正常裝藥同有彈杯會炸膛或打不到第二發。。。

佢覺得有問題要收繳,仲俾最多狗屎既報紙影,Load彈展示搞公關難免。。。

不過此槍黑市有價了

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 wongmanhong2 於 19-10-2016 17:22 發表
咁堅 唔知香港警方會唔會做野
實有關注,然後暗中通知回收掛。。。

吾知PPS,田中同大6牌又會吾會有事呢

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Dave 於 19-10-2016 17:40 發表

如果講市民購買,點暗中回收呀... 街客買槍洗唔洗登記地址電話?邊個賣左拎左去邊邊個知呢?唔通傳說中間周圍都係特警?
如果係回收鋪頭貨,程序係通知aps 之後通知零售商回收,無話暗唔暗。
叫D鋪咪再賣,同廠講須回收

我估姐

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 NathanCPT 於 19-10-2016 17:54 發表

支 Socom Gear M107 都危危地 wo
打12.7就梗死,但如果D友打吐吐就

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 19-10-2016 18:04 發表
出彈殻的日本手槍....華山都應該有問題掛?
華山係台無問題,但台警好似會搜D槍友,有華山有電鑽又有麻煩。。。。好似咋

《河湟有感》司空圖

台法制同文化都同我地吾同,好難諗

就算差人做手腳又如何,傳媒都判左罪了。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-10-2016 21:27 發表

咪同香港差唔多, 你收埋支過JJ, 等於真槍, 只係無人報寸, 或射大肶, 先無事,
台警叫人交槍係比機會D槍友自首當無事, 事後如有線報或比人捉到就一定起訴

我諗其實香港都好多人自己復活返廣華街賣緊D外 ...
係定罪成本的問題

我區有幾個偷野慣犯,file成寸厚,差人周到吾想周放番,點解?因為金額太鎖碎,據店鋪老闆娘講,價值少於70元(好似係)以下,係吾會坐監...咁差佬都吾想做.

又話者要西九龍重案組派人一個月昅住"傾盆大雨"一干人等,我信必有所獲,但係人力物力定罪與否,無把握,咁差人做吾做.

專案又另計,不計成本,搞點件事...但有幾何做大project

《河湟有感》司空圖

cap子推黑藥又吾同啦,cap被禁好正常

兩粒cap子loadXX頭都聽過...不肖之徒害死正常玩家

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 queen 於 20-10-2016 13:39 發表

但台灣好似無禁呢,而且即使無cap子,亦有一種舊式日用品經撞擊亦能產生足夠火花引爆黑藥……所以……有時唔一定要打真彈先死得人
台灣無禁,但無人敢提.香港禁係合理

舊式日用品要大力好多,大陸依家興返玩,家中有一支

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 20-10-2016 15:12 發表

Socom Gear  D嘢真係出完唔再出, 無再版.. 又無零件, 壞咗等於死咗

我支M200爛咗hop up , 問佢無反應, 鋪又唔會入, 真係0支援,

我都想支M107, 但預咗過完手引等入棺
香港有人做零件的

《河湟有感》司空圖

發新話題