發新話題

如果你係指揮官, 你點做?

引用:
原帖由 Lolanto 於 2-10-2014 01:51 發表

個人認為警方驚慌,
驚進一步驅散示威者會比人鬧使用過分武力,
而且即使香港警察有進一步驅散成效都令人質疑,
參考國際標準驅散示威者時一定打都飛起,
https://www.youtube.com/watch?v=45VGFgiFu7Y
但睇電視 ...
你趕佢咪散去第到,你封鎖D人又走吾到
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

香港當佢租

人大民當人他

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 matthong 於 2-10-2014 10:38 發表
經過今次,英國佬都話限制催淚彈出口咯,不如考慮提升武力層次,轉用水炮
(只屬個人意見,不喜勿插!)
大陸有催淚彈。

香港差佬庫存咁少吾係化。都係姿態表現。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-10-2014 04:30 發表
香港當佢租

人大民當人他
打錯字

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 gtoray 於 2-10-2014 13:43 發表

武器商話檢討(意思非常之廣泛), 不是限制
但, 作為一個武器商, 是做什麼的?肯定不是慈善
賣與不賣, 錢是第一, 政治就是第二
西方可借禁運施加壓力,反正催淚彈吾算係乜野錢

《河湟有感》司空圖

樓主所開應該問番樓主喎

權限40點通常先做到?

《河湟有感》司空圖

積分6000,士官長级就係權限40了

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 jacko 於 2-10-2014 21:54 發表

離題........見到紅色字火都嚟, 火星文無問題, "我都係學生,文筆差勿插"呢句先重點.....咩學生啊
學生的文筆係吾應該差的,否則供書教學的父母會Orz

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 jerrykmc 於 2-10-2014 22:51 發表
煙彈當日我在場!我去係幫我朋友帶個仆x仔走!
話說當日個x街仔係最前線,我同佢老豆想拖佢走個陣不停比人問我老母!
當時有個大叔不停叫其他人冷靜,坐低緊收大家既位置!
點知其他人好似好亢奮(定似食左春藥) ...
一些以往經驗,事前都麼冷靜週密部署目標清析的人,見到大場面都會好亢奮,尤其是生性比較好事的(非貶意)

亦有些人想慷慨就義完成大我(雖然香港沒有這種土壤)

《河湟有感》司空圖

神秘的中央?!

《河湟有感》司空圖

《河湟有感》司空圖

混亂對警察無好處,因為香港警察習慣太平底下屈機,警力不足令佢地好驚了

況且有很大的政治風險,可能會倒戈

如果你敢放棄一切身外物,可以亂嗡.

當年有位印尼大亨同我講過,排華時一張機票一千萬港紙...就當佢吹水,50萬美金cash怕且要掛

《河湟有感》司空圖

警察的存在就是暴力,強加於别人的也是暴力

這幾天看,支持的人終究支持,反對的人終究反對,自死方休。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 jacko 於 4-10-2014 21:15 發表

我? 呢篇帖我係樓主喎 仲咩要起我底啫~~
點止起底,直頭剝底

《河湟有感》司空圖

龍左

《河湟有感》司空圖

發新話題