41 123
發新話題

新手買槍...

新手買槍...

我是一個新手...(好明顯係...)
我想買一枝GAS的手槍...
而且要具有全自動射擊模式...
1.市場上是否只有G18/G18C有較多的配件,容易改裝,修理...?
2.假定是G18C...哪一個廠性價比較高...
最緊要唔容易壞,壞左易整...

看不同的網,好像說marui,KSC較好...KSC 又分為日版,台版

AR...小弟的預算是1800左右,槍連3~4個夾

咁如果照marui,KSC 的G18C 轉埋金屬SLIDE 要大至幾錢...?...
明明G18 slids是塑膠的說...

回覆 5# 的帖子

其實1800至少最下限...上限我2500都ok...
we ge g18c,我係台灣網站睇到好多令人唔想買的原因...

裝備配套問我另外再諗...
因為小弟本身讀工程...打算自己買裝備再改...(通風,制冷....等等)
g18c slide 上面的CNC開口...如果有設備,圖紙我大概也可以抄到9成...

引用:
原帖由 enochtam2 於 29-4-2012 19:17 發表
洗唔洗真marking?
要就女火金
唔洗就我們 我們牌仲有軍軍軍全力支援
marking其實係咪指照門同準星???...

哦...我明白了....marking 我本人就冇所謂...
我都係想傾向於KSC OR馬記...主因係想質量有保證...

引用:
原帖由 ethanwch 於 29-4-2012 19:46 發表
I mean 你着上身的裝備配套。
多謝CHING提醒...初期除左MASK同網巾之外我會再遲少少先買...

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:04 發表
護目鏡請買真品......
當然明白,護具的質量一定比其他野重要....
如果我買左都一定要反屋射番一輪先落場...(咁個時我帶咩 )

如果係...真係要用TM...咁邊間平少少....或者有質量保證...?

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:42 發表
明記,西京,童工
自己行轉先知......
護目鏡買返黎又唔駛射既......
您可以買ESS ICE-2X外加一個普通MASK就可以
ESS ICE-2X 通常幾錢...??

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 22:57 發表
我都估到咁答實有師兄會話差幾遠.........
都話我係用ksc落場........
我唔係話佢單發有問題
都唔係話打唔到您所指一般Combat situation距離
其實我係講緊佢個連射..........
樓主講到明用連射.....
有2500筆直 ...
原來多左個全自動,係決定上有咁大差別
因為小弟係買左第一枝槍過後,買野的方向會去左護具,服裝上,
所以先想買一把適合CQB不過又可以落野外有全自動的槍...

好奇一問...如果我無需要全自動,中等手型,G系的槍邊枝好用
其他條件同上

引用:
原帖由 ethanwch 於 29-4-2012 23:42 發表
連射易壞D 就真ge,但我覺得偶有"暴走彈"係可接受。
但我覺得$2500 ge 話,淨槍+改+匣的話,Marui係OK ge~但如果要加埋Gear就真係會budget tight 左D。
我諗你用得咁多錢去攪枝槍,一個decent 少少ge holster 係唔 ...
唔係話TM多零件啱用咩?
咁仲有咩配套問題??

回覆 27# 的帖子

如果買要全自動不如18算啦...

2500包槍本身,外加的滑套(如需),夾數個...

槍套唔包...根本就係唔記得左...
套又有咩介紹?200-400
純黑即可...
白癡咁問各師兄...有無係可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架?

2500包槍本身,外加的滑套(如需),夾數個...

槍套唔包...根本就係唔記得左...
套又有咩介紹?200-400
純黑即可...
白癡咁問各師兄...有無係可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架?

其實用134a 同Top gas差幾遠??
如果唔洗改咁咪無問題??

引用:
原帖由 tf141 於 30-4-2012 00:39 發表

$200 - $400既槍套, 如果係真品應該只有掛腰既level.1或少量level.2可以選擇, 掛大脾要買copy啦, 不過holster我建議買真品, 因為市面上既copy唔多掂
"曬裝係左右大腿俾左右手拎".....唔明你想講咩野
小弟基本上左右手都可以係主手...,所以有可能安係左邊或右邊...
Level1 2係咩意思??

41 123
發新話題